Grillmetoder
Det finns många olika grillmetoder.
Den vanligaste för icke BBQ-Nördar är direkt grillning.
Många vet inga andra sätt.
Men genom att använda andra metoder kan du få mycket bättre resultat och slippa de tråkiga torra kolbitarna till kött som folk inte gillar, men inte vågar tala om.
Använd dessa grillmetoder, beroende på vilken typ av mat du ska grilla. Resultatet blir så mycket bättre.
Direkt grillning.
Detta innebär att du grillar direkt ovanför kolen eller en brännare på din gasolgrill.
När du grillar direkt att du behöver hög temperatur och korta grilltider.
Denna metod passar bäst på tunna skivor kött såsom karréskivor, kotletter, biffar, hamburgare mm.
Denna metod är även bra om du ska göra biffar som ska vara rare och lite röda i mitten, men ändå ha fin grillyta.
Detta fungerar lika bra på kolgrill som gasolgrill.
Tänk på att locket ska vara stängt, för bäst resultat.
På en gasolgrill sätter du igång alla brännarna, även om du bara kommer grilla ovanför en av dem.
Stäng locket och se till att du kommer upp i rejäl temperatur.
Gärna mellan 260-300 grader.
Likadant gör du på en kolgrill.
Indirekt grillning.
Denna metod använder jag nästan 80% av alla gånger jag grillar.
Fördela briketterna på varsin sida av brikettgallret, ställ ev en aluminiumform i mitten för att samla upp köttsaft.
På gasolgrill tänder du de yttersta brännarna på båda sidor.
Lägg steken över direkt värme på alla sidor så du får lite grillyta.
Grilla sedan steken i mitten.
Denna metod passar om du ska grilla större köttbitar såsom lammstek, kyckling, ankstek, fläskstek och andra större stekar som behöver minst 20 minuters tillagning.
För perfekt resultat, använd grilltermometer, då vet du precis när köttet är färdigt.
50/50 metoden.
Denna metod är bra, när du har lite som ska grillas direkt, och lite som ska grillas inderekt.
Det innebär att du ha en ganska stor ”kall” zon i ena sidan av grillen.
Lägg alla briketter på brikettgallrets ena sida och ställ en aluminiumform på andra sidan för att samla upp köttsaften.
På gasolgrill tänder du bara brännarna på ena sidan. Har du tre brännare tänder du bara två.
Denna metod passar bra för Ankbröst, filéer, kycklinglår, och kycklingbröst.
Den passar även väldigt bra när du ska tillaga flera saker på grillen. Då kan du bryna på ena sidan, och grilla indirekt på andra sidan.
Cirkulär grillning.
Denna metod fungerar enbart på kolgrill.
Perfek när du ska baka bröd eller pizza.
Fördela briketterna i en ring utmed brikettgallrets kanter.
Ställ ev en aluminiumform i mitten för att samla upp köttsaft.
Denna metod passar bra när du ska göra pizza, bröd, kakor, kalkon, skinka och andra större köttstycken.
Kanske gillar du också:
Asiatisk fisk i folie Next Post:
Beef fajitas
[…] 50/50, metoden är kanon här, dvs att du lägger kolen på ena sidan av grillen, och har en lite kallare zon på andra sidan. mer om grillmetoderna hittar du HÄR […]
[…] Gör i ordningen grillen enligt 50/50-metoden […]
[…] i ordningen grillen enligt 50/50-metoden Slå in två tegelstenar i […]
[…] här är LÅG TEMPERATUR och indirekt grillning När jag använder min smoker så kör jag Minionmetoden, detta för att kunna hålla låg temperatur under lång tid. Med denna metod så kan smokern […]