Lammracks är väldigt poppis att köra på grillen.
Det går fort, är enkelt. Ofta smaksätts dom med rosmarin och vitlök, vilket är gott men kanske lite tråkigt.
Här kör jag med lite thailändska smaker för att hotta upp racksen lite.
Helt enkelt otraditionella lite spicy lammracks.
Du behöver:
- 2 st lammracks
- 1 dl soja
- 0,5 dl jordnötsolja
- 4 msk tamarindpasta (finns i välsorterade matbutiker eller i asiatiska butiker)
- 0,5 dl risvinäger
- 0,5 dl hackad koriander
- 3 msk brunt socker
- 3 röda chilifrukter
- 2 vitlöksklyftor
- 2 st salladslökar
- 2 st limefrukter
- 1 dl kokosmjölk
- Salt och peppar
- Rökflis av pecan (eller din favorit)
Thaigrillade lammracks
Gör så här:
- Hacka chilifrukterna, koriandern och saladslöken
- Pressa vitlöksklyftorna
- Riv skalet från limefrukterna
- Pressa limesaften i en skål
- Blanda alla ingredienser i skålen utom salt och peppar.
- Skär snitt i fettkappan på racksen.
- Lägg lammracksen i en zippåse och häll över marinaden.
- Låt ligga över natten
- Gör i ordning din grill för indirekt hög värme
- Försök hålla 180-200 grader i grillen.
- Ta upp dina lammracks från marinaden och torka av lite
- Salta och peppera lite runt om
- Lägg på en näve rökflis över glöden
- Ställ racksen i den indirekta zonen med benen ”i kors” på så sätt får du dom stående under grillningen.
- Grilla indirekt till en innertemeperatur på 55-60 grader. (plocka av på 55 om du vill ha dom rare och 60 om du vill ha dom medium)
- Låt vila i ca 20 minuter.
- Skär sedan upp och servera.
Kanske gillar du också:
Semifinalister Nordic Hot Dog Championship Next Post:
BBQLovers Kläder