Hej alla goa grillers!!
Jag har stort passion för fisk, speciellt på grillen. Hämtat inspiration från det thailändska köket.
Saltinbakad fisk, och denna gång använde jag en guldsparid, även kallad Seabream.
Det här behöver du:
- 2 guldsparider
- 4 dl grovslat
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl vatten
- 2 citongrässtjälkar
- 4-6 Keffirlimeblad
- 2-6 Thaichili
- 2 vitlöksklyftor
- Tänd upp grillen för indirekt grillning
- Blanda saltet, mjölet och vatten i en bunke.
- Ta ur skråvet genom gälsidorna. Skölj av.
- Hacka chili, vitlök. Tryck in detta med Keffirlimebladen, i buken. Trä in citrongräset genom munnen, så det sticker ut.
- Lägg fiskarna i en bred form. Gnid in saltblandningen på båda sidorna av fisken/fiskarna.
- Nu börjar det roliga
- Lägg fisken för indirekt grillning, men gärna så nära glöden som möjligt.
- Vänd den/dem efter ca 5 min.
- Ta dem vid ca 52 grader.
- Servera och njut.
Glad sommar önskar Bobby Winther & LA BBQ Team
Kanske gillar du också:
Babylon Baby Back Ribs Next Post:
YAMS