Rökt laxbit
Det var ett tag sedan jag skrev.
Har haft fullt upp med nytt jobb och annat.
Grillningen har funnits där, men inte tiden att skriva, men nu kör vi hårt igen.
För några dagar sedan hade vi en bit lax över som aldrig blev tillagad.
Kände att jag behövde lite avkoppling, och det var en fantastiskt fin kväll, så kände att jag ville varmröka den lite.
Rökt laxbit är riktigt gott och enkelt.
Samtidigt som jag tände skorstenständaren så la jag lite Alflis i blöt.
Slängde ihop en enkel rub bestående av
- Flingsalt
- Svartpeppar
- Grovmalna fänkålsfrön
- Malda gula senapsfrön
- Rivet skal av citron (Skölj noga innan)
- Finhackad dill
Använder mig av Webers grönsaksform som jag penslar med lite olja, för att skinnet inte ska fastna.
Grilla enligt 50/50-metoden, med få briketter, du bör bara ha en temperatur runt 100 grader.
Lägg på blötlagd rökflis, och grilla indirekt i ca 45 minuter eller tills innertemperaturen i laxen är 65 grader.
När det slutat ryka, lägger du på mer rökflis.
Svårare än så är det inte, och resultatet?
Alltid riktigt gott.
Kanske gillar du också:
Pizza i Webers Pizzaugn Next Post:
Weberdemo utanför Hornbach
[…] TILL RECEPTET […]
65 grader?? Låter mycket?