fbpx

Rökt laxbit

by • juli 5, 2013 • Fisk & Skaldjur, RökComments (2)16653


Rökt laxbit

Det var ett tag sedan jag skrev.

 Har haft fullt upp med nytt jobb och annat.

Grillningen har funnits där, men inte tiden att skriva, men nu kör vi hårt igen.

 För några dagar sedan hade vi en bit lax över som aldrig blev tillagad.

Kände att jag behövde lite avkoppling, och det var en fantastiskt fin kväll, så kände att jag ville varmröka den lite.
Rökt laxbit är riktigt gott och enkelt.

Samtidigt som jag tände skorstenständaren så la jag lite Alflis i blöt.

Slängde ihop en enkel rub bestående av

  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Grovmalna fänkålsfrön
  • Malda gula senapsfrön
  • Rivet skal av citron (Skölj noga innan)
  • Finhackad dill

 

Använder mig av Webers grönsaksform som jag penslar med lite olja, för att skinnet inte ska fastna.

 

rökt lax

 

Grilla enligt 50/50-metoden, med få briketter, du bör bara ha en temperatur runt 100 grader.

Lägg på blötlagd rökflis, och grilla indirekt i ca 45 minuter eller tills innertemperaturen i laxen är 65 grader.

När det slutat ryka, lägger du på mer rökflis.

 

Svårare än så är det inte,  och resultatet?
Alltid riktigt gott.

(Visited 11 478 times, 1 visits today)
Pin It

2 Responses to Rökt laxbit

  1. Rökt laxbit skriver:

    […] TILL RECEPTET […]

  2. Kristian skriver:

    65 grader?? Låter mycket?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *