Detta är ett fantastiskt gott tillbehör till många grillrätter.
Det är helt enkelt potatismos med ost och chili som grillas på planka för att få lite härligt röksmak.
Dessa är även perfekt att göra om du har överbliven potatismos.
Du behöver
- 1 kg potatis (Mjölig)
- Mjölk
- Smör
- 250gr riven lagrad cheddarost
- 6-8 jalapenos
- salt & vitpeppar
- 2 äggulor
- En Cederplanka till grillen
Gör så här
- Lägg plankan i blöt i minst 12h
- Skala potatisen och dela i mindre bitar
- Lägg i kallt vatten, salta och koka långsamt tills potatisen faller i sönder
- Plocka bort fröna och finhacka jalapenosen under tiden
- häll av vattnen och låt torka något i grytan på lägsta värme.
Redan nu börjar potatisen bilda en mosliknande konsistens. - Värm mjölk i en kastrull
- Pressa potatisen genom en potatis/purépress i grytan
- Häll på rikligt med mjölk (bli inte rädd om moset känns för löst, det kommer sätta sig)
- Salta och peppra efter smak
- Häll i ost, jalapenos, äggulorna och några rejäla klickar smör.
- Rör runt ordentligt tills du fått en fin mos
- Låt mosen svalna
- Gör i ordning grillen för medelhög direkt värme (ca 250 grader)
- Spritsa ut potatismoset till små kroketter direkt på plankan.
- Lägg planka över direkt glöd och stäng locket.
- Låt grillas i ca 20 minuter eller till potatisen fått fin färg.
Ha gärna en blomspruta med vatten nära till hands om det skulle ta fyr i plankan.
Servera varma till valfri grillrätt.
Kanske gillar du också:
Pulled Beef injicerad med pilsnersmör Next Post:
Rökig chorizo & habanerogryta