Detta är en snabbgrillad dessert som passar lite mer vuxna smaklökar.
Brieosten ger en speciell dimension till denna rätt.
Vill du ta ut svängarna lite så prova att lägga på en bit rökved av fruktträd när du grillar persikan.
Eller varför inte toppa med lite chiliflakes eller svartpeppar.
Detta är ett recept från BBQLovers by Orangeriets Grillskolor
Du Behöver:
- 4 Persikor (Går även bra med nektariner om du inte får tag på persikor)
- 50 gr farinsocker
- 20 gr smör
- 1 skvätt vatten
- 2 msk olja
- 125 gr brieost
- Mandel
Gör så här:
- Gör i ordning grillen för direkt grillning och medelhög temperatur
- Hacka mandeln fint
- Skär upp skivor av brieosten (ca 1-2 cm)
- Smält smöret på låg värme
- Blanda ihop med farinsockret
- Slå på ca en tsk vatten för att det inte ska skära sig
- Dela persikorna och avlägsna kärnan
- Pensla snittytan med lite olja
- Grilla över direkt glöd med snittytan neråt i ca 5 min tills persikorna börjar mjukna.
- Vänd och täck med farin och smörblandningen
- Lägg på en skiva brieost och grilla indirekt i ca 5 min eller tills osten smält
- Toppa med hackad mandel
- Servera
Kanske gillar du också:
Räkspett med grillad avokado och het sås Next Post:
Black Garlic Sticky Chicken