Pork Belly Burnt Ends

by • juni 10, 2017 • Gris, Kött, Low & Slow, Recept, RökComments (0)8182


Burnt ends är riktigt ”meat-candy” och mest troligt kommer du bli beroende av dem.
Dessa får gå länge på låg värme tillsammans med rök för att bli riktigt möra.
Under tiden kokar vi en Bourbon BBQsås på Gutang och Coca Cola

Burnt ends görs vanligtvis av ”pointen” på en brisket eller av Pork Butt.
Men fungerar alldeles utmärkt att göra på vår fläsksida, Högrev eller Karré

 

Du behöver:

  

Gör så här:

  • Skär fläsksidan i lika stora kuber
  • Rubba bitarna i Whole Spice rubben
  • Lägg på en plåt i kylen öppet över natten
  • Gör i ordning din smoker för Low & Slow och ca 100 grader i grillen
  • Lägg kuberna separerade på gallret, med en form under (För att samla upp fettet)
  • Lägg på rökchunksen och rök i ca 3 h
  • Under tiden kokar du upp 1/2 l Coca Cola tillsammans med gutangsåsen
  • Koka ner såsen på lågvärme tills den tjocknar något
  • Mot slutet häller du i en skvätt bourbon
  • Låt svalna
  • Efter ca 3 h lägg över kuberna i en aluminiumform
  • Klicka i några matskedar smör och häll på ca 3 dl av BBQ-såsen du gjort
  • Täck formen med folie och ställ tillbaka i grillen i ca 90 minuter.
  • Ta av folien och låt kuberna gå utan folie i ca 15 minuter till
  • Därefter plockar du av dem och låter svalna något
  • Nu har du perfekta grillsnacks som passar utmärkt på Grillbuffén eller varför inte tillsammans med en öl eller två

 

(Visited 5 617 times, 2 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *