När det gäller BBQ så är USA överlägset bäst på detta.
När man surfar runt på nätet eller läser amerikanska BBQ-böcker så blir man nyfiken på vilka köttbitar dom använder och det är inte helt lätt att förstå vilket kött som avses
Styckning sker på olika sätt i olika länder, därför ser inte dom svenska styckningsdetaljerna ut riktigt likadant.
Vi hoppas denna guide hjälper dig på traven.
Informationen är hämtad från scanbloggen.
Högrev – chuck
Entrecote – cube roll, eller rib eye (ibland syftar rib eye till själva kärnan i entrecoten)
Ryggbiff – strip loin
Oxfilé – beef tender loin eller fillet of beef
Rostbiff – beef rump eller ball tip
Innanlår – boneless beef inside eller topside
Ytterlår – boneless beef outside
Fransyska – beef knuckle
Rulle – eye round
Flankstek – flank steak
Njurtapp – flap meat, butcher’s steak eller hanger steak
Mellangärde – skirt steak
Bringa – beef plate
Spetsbringa – brisket
Bogstek – shoulder clod
Lägg – shank
Gris
Fläskkarré – pork collar
Kotlettrad – pork loin
Fläskfilé – pork tenderloin
Sida – pork belly
Tunna revbensspjäll – spare ribs
Kamben – pork loin back ribs, baby back ribs eller bara back ribs.
Bog – pork shoulder
Lägg – shoulder hocks (framlägg), ham hocks (baklägg) eller pork knuckle
Lamm
Lammsadel – saddle of lamb
Lammytterfilé – lamb loin
Lamminnerfilé – lamb tenderloin
Lammstek – lamb back leg, hind leg eller bara lamb leg
Lammlägg – lamb shank
Plankgrillade Whiskypäron Next Post:
Da Beef is Beyond Insanity