Majskolv grillad i glöden
Nu har äntligen den färska majsen kommit i butikerna.
Detta är stor skillnad mot den tråkiga frysta eller vakumförpackade majsen.
Detta recept är lite speciellt.
Du grillar nämligen majsen direkt på den glödande kolen.
Du behöver
- Majskolvar med blasten kvar
- Smör
- Basilika
- Vitlöksklyftor
- Svartpeppar
Gör så här.
- Lägg majskolvarna i en skål eller balja med kallt vatten och låt ligga där i ca 1 timme
- Ställ fram smöret så det är rumsvarmt.
- Hacka basilikabladetn fint
- Pressa vitlöksklyftorna
- peppra lite
- Blanda allt tillsammans med smöret.
- vik bak blasten på majsen, men låt den sitta kvar.
- Applicera smöret på majsen och vik tillbaka blasten.
- Lägg majskolvarna direkt på kolen och grilla tills balsten är helt bränd.
Vänd några gånger. - Dom behöver ca 2-3 minuter på varje sida.
- När blasten är helt svart plocka av dem och avlägsna all blast.
Nu har du en riktigt bra tillagad krispig majskolv.
Kanske gillar du också:
Grillad Känguru Next Post:
Aquavit Can Chicken
[…] Majskolv grillad i glöden […]
[…] TILL RECEPTET […]