fbpx

Majskolv grillad i glöden

by • juli 29, 2013 • GrönsakerComments (2)14997


Majskolv grillad i glöden

Nu har äntligen den färska majsen kommit i butikerna.
Detta är stor skillnad mot den tråkiga frysta eller vakumförpackade majsen.

Detta recept är lite speciellt.

Du grillar nämligen majsen direkt på den glödande kolen.

 

Du behöver

  • Majskolvar med blasten kvar
  • Smör
  • Basilika
  • Vitlöksklyftor
  • Svartpeppar

Gör så här.

  • Lägg majskolvarna i en skål eller balja med kallt vatten och låt ligga där i ca 1 timme
  • Ställ fram smöret så det är rumsvarmt.
  • Hacka basilikabladetn fint
  • Pressa vitlöksklyftorna
  • peppra lite
  • Blanda allt tillsammans med smöret.
  • vik bak blasten på majsen, men låt den sitta kvar.
  • Applicera smöret på majsen och vik tillbaka blasten.
  • Lägg majskolvarna direkt på kolen och grilla tills balsten är helt bränd.
    Vänd några gånger.
  • Dom behöver ca 2-3 minuter på varje sida.
  • När blasten är helt svart plocka av dem och avlägsna all blast.

 

Nu har du en riktigt bra tillagad krispig majskolv.

 

(Visited 9 097 times, 1 visits today)
Pin It

2 Responses to Majskolv grillad i glöden

  1. Grillad Känguru skriver:

    […] Majskolv grillad i glöden […]

  2. […]  TILL RECEPTET […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *