Grillad Kronärtskocka
Just nu är det säsong för många fina grönsaker att lägga på grillen.
En favorit hos mig är Kronärtskockor.
Dessa behöver grillas en stund för att bli bra, Det är inte mycket mat, men ett riktigt gott tillbehör till annat du gjort på grillen.
Detta är inte mitt eget recept utan, har hittat det i jonas Borrséns bok Killen vid grillen.
Du behöver:
- 4 kronärtskockor
- 100 g smör
- 4 vitlöksklyftor
- ½ tsk chiliflakes
- ½ dl hackad persilja
- Rivet skal och saft från ½ citron
- ½ tsk salt
- Aluminiumfolie
Gör så här:
Bryt av stammen och lägg skockorna i ljummet vatten ca 20 minuter
Smält smöret, pressa i vitlöken och låt fräsa hastigt, mest så att vitlökssmaken framträder.
Blanda i chiliflakes, persilja, citronskal och saft.
Ta upp skockorna och slå lätt på dem med en brödkavel eller kastrull så dom öppnar sig lätt.
Slå över hälften av vitlökssmöret. Lått smöret rinna ner mellan bladen.
Packa in varje kronärtskocka i ett paket av dubbla folieark.
Gör i ordning grillen för indirekt grillning, och ganska hög värme, ca 200 grader är lagom.
Lägg på paketen och grilla minst 1 timme.
Öppna sedan foliepaketen men låt ligga kvar i paketet.
Grilla ytterligare ca 20 min med locket stängt, tills bladen lossnar lätt.
Vid servering, slår du på resten av vitlökssmöret.
Kanske gillar du också:
Baconlindad brysselkål på grillen Next Post:
Memphis Style Dry Ribs
[…] TILL RECEPTET […]