fbpx

Pimentoburgare

by • juli 25, 2016 • BBQLovers Burger Open 2016, BurgareComments (0)7498



Hej mitt namn är Jean Pierre, jag är 40 år och ägnar i stort sett hela min fritid framför grillen. Jag har under flera år trimmat mina kunskaper inom grillning, rökning och deep south, back yard bbq, för att få fram de rätta blandningar i rubs, såser, köttval mm. Mm.

Jag hade ett vinnande koncept fram tills tv serien ”världens godaste burgare” visades, då fick jag inkludera lite nya idéer och fick fram ett bröd, coleslaw, burgarfärs, pimento cheese som vart helt outstanding. Stegen är många, så jag skriver ner i kortare format. Skulle det leda till vinst så lämnar jag mer detaljerad beskrivning.

RÖSTA PÅ PIERRE

Brödet är ett sk. Potatisfralla, receptet finns att googla. Då endast 1 recept finns att tillgå.

Pimemto osten gör jag efter eget recept.

Först rostar/ grillar hårt röd paprika så den blir svart utanpå, penslar den med talg för att få en djupare smak. Tärnar den väldigt fint, blandar den med 2 dl riven cheddar ost, gärna en kraftig sort, samt 1 dl majonnäs. Blanda till en röra. Salta och peppra efter smak.

 

Gör en coleslaw
1/2 vitkålshuvud
1 morot
1 liten rödlök
2-3 dl creme fraiche
2-3 msk majonäs
1-2 tsk dijonsenap
1 st rött äpple
Salt och peppar

Strimla vitkål, morot och rödlök. Skiva äpple. Blanda samman allt. Smaka av med salt och peppar. Bör göras dagen före så smakerna sätter sig!

Gör färsblandning.
1 kg högrev
400 g nötbringa
600g karrè
3 pkt bacon.

Mal allt 2 ggr, salta med rökt salt, rökt bacon krydda, hot smoked chili bbq sauce. Ställ in i kylen. När den kallnat så forma 200g burgare och pensla dem innan grillning med american roadhouse bbq sauce. Krydda med lite mer rökt salt. Stek dem på stekbord på grillen med smör. Pensla dem med TALG. Talgen är viktigaste av allt! När du penslat dem och dom fått fin färg så flytta över dem på grillning på galler, klicka på pimento osten, sätt burgarna på indirekt värme tills osten smält. Montera burgare, bröd, coleslaw, droppa på lite talg, samt en stark sås. Servera.

(Visited 1 644 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *