Flap Steak, eller Flap Meat är en helt fantastisk köttbit som både är enkel att tillaga, och otroligt mör.
Detaljen är ganska rejäl och en hel Flap ligger på ca 1,5 kg.
Flap är den inre bukmuskeln på kon och påminner en hel del om flanksteken.
Dock är den luftigare i fiberna, mer marmorerad och lite mörare.
När du skär upp flapen är det viktigt att du skär tvärs över fiberna, vilket innebär att du ska skär längs med långsidan på biten.
Då den ofta är ganska stor kan du med fördel dela den på på mitten efter tillagning, för att få lagom bitar.
Flap kan tillagas både Hot & Fast, eller Reverse Sear.
Vi föredrar att köra den Reverse Rear för att få den tillagad lite mer långsamt, för att sedan bränna yta på den, men är tiden knapp så går det bra att köra Hot & fast.
Det kan även vara gott att smaksätta lätt med lite rökträ.
Här föredrar vi ek.
Du Behöver:
- 1 Flap Steak
- Salt och Peppar
- Rökved (Frivilligt)
- Termometer
Gör så här:
- Salta in Flap Steaken rikligt ca 1 h innan den ska på grillen
- Gör i ordning din grill för indirekt Low & Slow och ca 125 grader
- Lägg på eventuell rökved och börja grilla Flappen långsamt.
- När den nått 55 grader plockar du av den och låter den vila ca 15 minuter.
- Under tiden gör du i ordning din grill för Hot & Fast och hög direkt värme.
- Grilla Flap steaken snabbt över direkt glöd för att få yta.Tranchera över fiberna och servera med dina favorittillbehör.
Kanske gillar du också:
Tändvätska – Varför du INTE ska använda det i din grill Next Post:
5 Grymma Milkshakes