Secreto eller grisen hemlighet som den också kallas, är en ganska ovanlig styckningsdetalj, men också en av dom bästa bitarna på hela grisen.
Secreto styckas ut på Spanskt vis därav namnet.
Detaljen är väldigt marmorerad, vilket gör att den passar utmärkt att grilla Hot & Fast.
Grisens hemlighet fungerar utmärkt att köra med enbart salt och peppar, men här väljer vi att förhöja smaken med lite färska örter, vin och honung.
Enligt livsmedlesverket bör du köra upp biten till ca 70 grader, men jag anser att det är att förstöra en riktigt fin köttbit.
Kör upp den till max 65 grader i innertemperatur och kanske något under det.
Grisens hemlighet kan med fördel ätas något rosa.
Dessa fina bitar Secreto hittar du i BBQLovers Kött & Gårdsbutik som har öppet fredagar 11-18 och lördagar 11-16
Du behöver:
Marinad:
- 0,5 dl vitt vin
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk riven ingefära
- 1 msk honung
- 2 själkar rosmarin
- 1 själk timjan
- 2 msk salt
- 0,5 dl rapsolja
Gör så här:
- Hacka ner alla kryddorna och blanda ihop med övriga ingredienser till marinaden
- Låt marinera i minst ett dygn
- Gör i ordning grillen för hot & fast och riktigt hög värme.
- Ta ur köttet från marinaden och torka av något.
- Grilla direkt en kort stund på varje sida håll koll på temperaturen så den inte går över 65 grader
- Låt vila en stund.
- Tranchera och servera med valfritt tillbehör.
Här kör vi Sötpotatispommes med tryffelmajonäs
Kanske gillar du också:
Lönnrökt Julskinka Next Post:
Jalapenochips