Päron gör sig riktigt fint på grillen.
Här gör vi en lite mer vuxen dessert med en vinegrett av balsamico, honung och till sist toppar med parmesan.
Just kontrasten mellan Balsamico, päron och parmesan lyfter denna dessert till en ny nivå.
Vill man ha lite extra sötma så kan man servera denna med en kula vaniljglass.
Du behöver:
- 2 päron
- Mandel
- Torkade tranbär
- 3 msk flytande honung
- 1 msk balsamvinäger
- 2 msk smält smör
- Parmesanost
Gör så här:
- Gör i ordning grillen för indirekt värme och ca 175-200 grader.
- Hacka mandel och tranbär grovt
- Koka upp honung balsamvinägeroch tranbär.
- Vänd ner mandeln
- Skär Päronen i halvor och kärna ur
- Pensla med smält smör.
- Grilla päronen med snittytan nedåt över direkt värme snabbt för lite yta.
- flytta sedan till indirekt i ca 10 min
- Vänd ett par gånger.
- När päronen fått fin yta och känns varma, servera med tranbärshonung och
flagor av parmesan
Kanske gillar du också:
Reverse Sear – Ger dig den perfekta köttbiten Next Post:
Beef Short Ribs