fbpx

Lammracks med örter och vitlök

by • januari 31, 2016 • Kött, Lamm, Medlemsrecept, Nyår, ReceptComments (0)22776


Lammracks gör sig fantastiskt på grillen.

Här är ett medlemsrecept från Olov Larsson från BBQLovers Grillforum

 

 

 

Du Behöver:

  • Lammracks
  • 2 dl olivolja
  • En skvätt citronsaft
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2-3 kvistar färsk rosmarin
  • Timjan efter smak
  • Smaka av med salt och peppar 

 

Gör så här:

  • Hacka vitlök och örter
  • Blanda ihop med olivolja och citronsaft
  • Låt lammracksen ligga i marinaden under ca ett dygn.
  • Gör i ordning grillen för indirekt grillning och ca 150 grader.
  • Ta upp lammracksen och torka av.
  • salta och peppra
  • Grilla indirekt till en innertemperatur på ca 55 grader.
  • Lägg dem direkt över glöden en kort stund för att få lite färg.
  • Låt vila ca 10 minuter, skiva sedan upp och servera.
(Visited 17 574 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *