Lammracks gör sig fantastiskt på grillen.
Här är ett medlemsrecept från Olov Larsson från BBQLovers Grillforum
Du Behöver:
- Lammracks
- 2 dl olivolja
- En skvätt citronsaft
- 3 vitlöksklyftor
- 2-3 kvistar färsk rosmarin
- Timjan efter smak
- Smaka av med salt och peppar
Gör så här:
- Hacka vitlök och örter
- Blanda ihop med olivolja och citronsaft
- Låt lammracksen ligga i marinaden under ca ett dygn.
- Gör i ordning grillen för indirekt grillning och ca 150 grader.
- Ta upp lammracksen och torka av.
- salta och peppra
- Grilla indirekt till en innertemperatur på ca 55 grader.
- Lägg dem direkt över glöden en kort stund för att få lite färg.
- Låt vila ca 10 minuter, skiva sedan upp och servera.
Kanske gillar du också:
Rökt rödkål med sidfläsk Next Post:
Nordic Smokes Beef Ribs