Sotade pilgrimsmusslor på ekplanka

by • • Apetizers, Fisk & Skaldjur, Recept, RökComments (0)535



Pilgrimsmusslor gör sig fantastiskt på grillen.
Antingen på gallret, eller så kan man tvista till det lite som i detta recept.
Här tillagas dom på en avbränd ekplanka direkt i glöden vilket ger dom en riktigt djup rökig smak.

Du behöver:

  • Färska Pilgrimsmusslor
  • Ekplanka (Eller en planka av ditt favoritträdslag)
  • Salt 
  • Peppar

 

Gör så här:

  • Börja med att tända grillen och se till att få en fin glöd.
  • Lägg plankan direkt på glöden
  • Låt ligga en stund tills den börjar mörkna.
  • Vänd på plankan och upprepa proceduren.
  • När plankan nästan är svart och genererar fin rök plockar du av den.
  • Salta (eller krydda med dina favoritkryddor för pilgrimsmusslor)
  • Lägg pilgrimsmusslorna på plankan och lägg tillbaka i glöden.
  • Låt gå en stund tills musslorna känns lagom i konsistens (Förslagsvis ett par minuter, kärnan ska fortfarande vara rå)
  • Peppra med lite nymalen svartpeppar
  • Servera direkt på plankan.
(Visited 334 times, 1 visits today)

Pin It

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *