Pilgrimsmusslor gör sig fantastiskt på grillen.
Antingen på gallret, eller så kan man tvista till det lite som i detta recept.
Här tillagas dom på en avbränd ekplanka direkt i glöden vilket ger dom en riktigt djup rökig smak.
Du behöver:
- Färska Pilgrimsmusslor
- Ekplanka (Eller en planka av ditt favoritträdslag)
- Salt
- Peppar
Gör så här:
- Börja med att tända grillen och se till att få en fin glöd.
- Lägg plankan direkt på glöden
- Låt ligga en stund tills den börjar mörkna.
- Vänd på plankan och upprepa proceduren.
- När plankan nästan är svart och genererar fin rök plockar du av den.
- Salta (eller krydda med dina favoritkryddor för pilgrimsmusslor)
- Lägg pilgrimsmusslorna på plankan och lägg tillbaka i glöden.
- Låt gå en stund tills musslorna känns lagom i konsistens (Förslagsvis ett par minuter, kärnan ska fortfarande vara rå)
- Peppra med lite nymalen svartpeppar
- Servera direkt på plankan.
Kanske gillar du också:
Tomahawk Reverse Sear Next Post:
Red & White Slaw