Bacon explosion har du säkert testat. Det är något av det godaste du kan göra på grillen.
Du har säkert även ätit Macaroni & Cheese .
Nu tar vi det ett steg längre och kombinerar dessa två rätter tillsammans med lite rök och får ett fantastiskt resultat.
Du behöver:
- 500 g fläskfärs
- 1 msk paprikapulver
- 1 klyfta pressad vitlök
- 1 1/2 tsk salt
- 1 tsk malen svartpeppar
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 tsk chiliflakes eller 1/2 tsk chilipulver
- 3 paket bacon, gärna en lite längre tjockare variant
- Valfri riven ost
- Din favoritrub
- färdigkokta makaroner
Gör så här:
- Blanda ihop kryddorna och vitlöken i färsen ordentligt.
- Låt stå i kylen några timmar så kryddorna får dra sig.
- Strimla och knaperstek 1 paket bacon och låt svalna.
- Gör en baconväv på ca 30×30 cm
- Du väver helt enkelt ihop dina baconskivor
- Här är en guide till vår Youtube-kanal som visar hur du gör:
- Rubba baconväven med din favoritrub.
- Platta ut färsblandingen och gör den i samma storlek som baconmattan. Ett tips är att göra det på ett stort ark plastfolie.
- Rubba igen.
- Fyll med makaroner.
- Strö på knaperstekt bacon
- Toppa med rikligt med riven ost
- Ta sedan kanten på plastfolien och rulla ihop färsen med fyllningen till en rulle som är helt tät och kompakt.
- Lägg rullen på baconväven och rulla bacon runt rullen.
- Rubba utanpå väven igen.
- gör i ordning grillen för indirekt värme och ca 150 grader.
- Lägg på rökflis eller chunks
- Grilla indiekt tills den når en innertemperatur på 65 grader.
- Pensla på lite glaze i slutet.
©Björn Johansson
Kanske gillar du också:
Gyros på Rotisserie Next Post:
16 Fantastiska korvrecept