Mac n Cheese Fatty

by • • Bacon, Gris, Kött, ReceptComments (0)11936



Bacon explosion har du säkert testat. Det är något av det godaste du kan göra på grillen.
Du har säkert även ätit Macaroni & Cheese .
Nu tar vi det ett steg längre och kombinerar dessa två rätter tillsammans med lite rök och får ett fantastiskt resultat.

Du behöver:

  • 500 g fläskfärs
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk chiliflakes eller 1/2 tsk chilipulver

 

  • 3 paket bacon, gärna en lite längre tjockare variant
  • Valfri riven ost
  • Din favoritrub
  • färdigkokta makaroner

 
Gör så här:

  • Blanda ihop kryddorna och vitlöken i färsen ordentligt.
  • Låt stå i kylen några timmar så kryddorna får dra sig.
  •  Strimla och knaperstek 1 paket bacon och låt svalna.
  •  Gör en baconväv på ca 30×30 cm
  • Du väver helt enkelt ihop dina baconskivor
  • Här är en guide till vår Youtube-kanal som visar hur du gör:


 

 

  • Rubba baconväven med din favoritrub.
  •  Platta ut färsblandingen och gör den i samma storlek som baconmattan. Ett tips är att göra det på ett stort ark plastfolie.
  • Rubba igen.
  • Fyll med makaroner.
  • Strö på knaperstekt bacon
  • Toppa med rikligt med riven ost
  • Ta sedan kanten på plastfolien och rulla ihop färsen med fyllningen till en rulle som är helt tät och kompakt.
  • Lägg rullen på baconväven och rulla bacon runt rullen.
  • Rubba utanpå väven igen.
  • gör i ordning grillen för indirekt värme och ca 150 grader.
  • Lägg på rökflis eller chunks
  • Grilla indiekt tills den når en innertemperatur på 65 grader.
  • Pensla på lite glaze i slutet.

 

 

©Björn Johansson

(Visited 3 012 times, 1 visits today)

Pin It

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *