Helgrillad kyckling blir mycket saftigare och godare än att grilla delarna var för sig.
Här ger vi den en riktigt krispig yta genom att lättpanera den i ströbröd och parmesan.
Du behöver:
- 1 hel kyckling
- 3 burkar öl 33 cl
- 0,5 dl salt
- 1,5 dl riven parmesanost
- 2 dl ströbröd
- 1 dl Bone dust rub Recept HÄR
Gör så här:
- Blanda sedan ihop salt och 3 Grolsch
- Brina kycklingen i blandningen i ca 24 h
- Gör i ordning din grill för indirekt värme och ca 175 grader
- Blanda ihop alla torra ingredienserna med Parmesanosten
- Rubba kycklingen med blandningen
- Grilla ca 45-60 min eller tills kycklingen har en innertemperatur på ca 70 grader.
Servera med valfria tillbehör
Kanske gillar du också:
Pigwings Smoked Tomatoes Next Post:
Grillade Pilgrimsmusslor med Tequila och Lime