Rödkål hör julbordet till.
Här får ni en BBQ-variant av den klassiska rödkålen med härliga smaker.
Receptet är framtaget av Martin Söderström, ni vet grabben som roddar hela Fästning i Rök varje år
Håll till godo
Du behöver:
- 1/2 rödkålshuvud med stocken borttagen
- 50 gram rökt sidfläsk.
- 1 äpple skalat o tärnat.
- 1 dl vitt vin.
- 5 mortlade kryddpepparkorn.
- 1 skvätt Lönnsirap.
- 1 rödlök.
- 1 Gjutjärnsgryta
Gör så här:
- Strimla rödkålen och hacka löken
- Skala och tärna äpplet
- Hacka fläsket i små bitar.
- Fräs fläsket i gjutjärnspannan så det får rejäl yta.
- Fiska upp fläsket och lägg åt sidan.
- låt stekfettet vara kvar i grytan
- Fräs rödlöken i någon minut
- Lägg sedan i äpple och kryddpeppar
- Toppa med rödkålen
- Ställ indirekt och rök ca 10 minuter med alchunks
- Ställ grytan på direkt värme igen
- Häll på vinet och lönnsirapen och rör runt
- Låt stå i ca 1,5 h med locket av på grytan.
- Rör om lite då och då och kolla så det inte bränns
- Lägg i det stekta fläsket och rör om.
Servera på julbordet
Kanske gillar du också:
Julgrill 2015 Next Post:
Lammracks med örter och vitlök