fbpx

Rökt rödkål med sidfläsk

by • december 21, 2015 • Grilltillbehör, Julmat, ReceptComments (0)6139


Rödkål hör julbordet till.
Här får ni en BBQ-variant av den klassiska rödkålen med härliga smaker.
Receptet är framtaget av Martin Söderström, ni vet grabben som roddar hela Fästning i Rök varje år

Håll till godo

Du behöver:

  •  1/2 rödkålshuvud med stocken borttagen
  •  50 gram rökt sidfläsk.
  • 1 äpple skalat o tärnat.
  • 1 dl vitt vin.
  • 5 mortlade kryddpepparkorn.
  • 1 skvätt Lönnsirap.
  • 1 rödlök.
  • 1 Gjutjärnsgryta

2015-12-21 15.49.51-2  2015-12-21 15.49.51-12015-12-21 15.49.49 2015-12-21 15.49.28

Gör så här:

  • Strimla rödkålen och hacka löken
  • Skala och tärna äpplet
  • Hacka fläsket i små bitar.
  • Fräs fläsket i gjutjärnspannan så det får rejäl yta.
  • Fiska upp fläsket och lägg åt sidan.
  • låt stekfettet vara kvar i grytan
  • Fräs rödlöken i någon minut
  • Lägg sedan i äpple och kryddpeppar
  • Toppa med rödkålen
  • Ställ indirekt och rök ca 10 minuter med alchunks
  • Ställ grytan på direkt värme igen 
  • Häll på vinet och lönnsirapen och rör runt
  • Låt stå i ca 1,5 h med locket av på grytan.
  • Rör om lite då och då och kolla så det inte bränns
  • Lägg i det stekta fläsket och rör om.

Servera på julbordet

 

(Visited 1 545 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *