Revben är ju tradition på julen, men jag tycker inte det är fel att även ha tunna ribs på julbordet.
Här gör jag glögglazade spareribs som får en fin julig smak.
Här använder jag mig inte av någon rökflis, utan jag vill låta julkryddorna tala för sig själv.
Du behöver:
- Spareribs
- 2 dl muscovadosocker
- ½ dl Colemans senapspulver
- ½ tsk fint mortlad kryddnejlika
- 1 msk mald ingefära
Till glazen:
- några strimlor av apelsin- och citronskal
- 2 msk pressad apelsin
- 3 msk glögg
- 2 msk muscovadosocker
- 4 kryddpepparkorn
- 1 bit hel kanel
Gör så här:
- Blanda ihop alla ingredienser till rubben:
- Trimma till revbenen och plocka bort membranet på baksidan.
En enkel guide hur du gör hittar du HÄR. - Rubba ribsen runt om ordentligt.
- Plasta in i plastfolie och låt ligga i kylen några timmar.
- Blanda ihop alla ingredienser till glazen och värm på så att sockret löser sig.
- Sila av och låt svalna.
- Gör i ordning din grill eller smoker för low & slow och ca 100-125 grader
- Lägg på ribsen och låt gå tills köttet lätt faller av benen.
- Sista timmen penslar du med glazen ofta.
- Sista 15 min höjer du värmen så du får fin yta på dina ribs.
- Skär upp och servera på julbordet.
©Björn Mineur
Kanske gillar du också:
Årets julsnaps 2013 Next Post:
Beer can turkey
Såg jävligt gott ut, ska pröva imorgon!