Riktigt bra tillagade ribs är nog en våt dröm för många.
Faktiskt är det inte så svårt att lyckas om man bara tar sig tiden och göra allt ordentligt.
Här följer 12 riktigt grymma recept på ribs och lite tips och råd på vägen
Det finns massor av olika typer av ribs.
Beef ribs, shortribs, baby back ribs, spareribs, tjocka revben mfl
Först och främst ska alltid membranet, alltså hinnan back på revbenen dras bort.
Detta gör du enklast genom att använda en kniv som är något trubbig, och föra den under membranet. Därefter drar du bort det med en bit hushållspapper.
Sedan måste alltid revben få gå länge och långsamt. Gärna med rök.
Räkna ca 4-5 h för att få perfekta ribs. När köttet krupit upp på benen och dom är lätta att dra isär är dom klara.
Dock ska dom inte trilla sönder totalt, då dom gått för länge.
Det finns måna olika metoder.
En av dem är 3-2-1 metoden.
Denna innebär att man kör revbenen med rök i 3 h, därefter klär man in dem i folie och häller lite vätska i.
Förslagsvis lite äppeljuice, äppelcidervinäger och lite goda kryddor.
Denna metod kommer ursprungligen från USA och är inte riktigt helt hundra på våra svenska revben som som vanligtvis är lite tunnare.
Min rekommendation är därför att köra 2-1-1 metoden, vilket innebär 2h rök, 1h i folie och en timme utan
Sist men inte minst så är det förbjudet att förkoka dom.
Du tappar massor av fett och smak när du kokar dom före.
Dessutom finns det ett talesspråk som lyder:
”Om du kokar dina ribs, så vinner terroristerna”
Tänk på det
Lycka till
Nedan följer 12 riktigt bra recept på olika typer av ribs.
Här finner du både korta, långa tjocka och beefribs.
Håll till godo.
Kanske gillar du också:
Burgerost med chili och bacon Next Post:
Granskottssirap 2 recept
Och jag som tycker det är gott att förkoka 😉