Detta är lite speciella ribs.
Inte riktigt traditionell BBQ, vilket kanske kommer uppröra några, men hey…det är ju smaken och resultatet som räknas.
Här använder jag mig av Jägermeister och cherry coke som fungerar utmärkt i marinader och glaze.
Du behöver:
- Baby back ribs, eller kamben som vi säger på svenska (receptet är beräknat utifrån 4 st)
- 2 apelsiner
- 2 rödlökar
- 8 dl BBQsås (använd din favorit eller gör din egen)
- 1 kruka mynta
- 2,5 dl apelsinjuice
- 2,5 dl Jägermeister
- 2 dl srirachasås (eller någon liknande sås)
- 2 burkar Cherry Coke
- Rökflis av körsbär
Till rubben:
- 0,5 dl nymalen svartpeppar
- 0,5 dl lökpulver
- 4 msk anchochilepulver (eller valfritt chilipulver)
- 0,5 dl paprikapulver
Gör så här:
- Blanda ihop alla ingredienser till rubben
- Rubba revbenen ordentligt
- Gör i ordningen grillen för low & slow och ca 100 grader
- Släng på rökflisen och rök ca 2 h
- Skiva apelsinerna och rödlöken i tunna skivor
- Hacka myntan fint
- Lägg revbenen i en panna som passar på grillen
- Täck ribsen med apelsinskivorna, myntan och löken
- Blanda ihop BBQsås, apelsinjuice, Jägermeister och srirachasås
- Häll blandningen över ribsen i pannan
- Fyll upp med cherry coke så det täcker revbenen.
- Lägg folie över pannan och ställ på grillen i 2-3 h.
- När ribsen börjar bli möra, kör dom väldigt snabbt över direkt värme för att få lite yta på dem
- Servera
Kanske gillar du också:
KCBS första BBQ Tävling i Sverige Next Post:
Australian BBQ & Grill