Jäger & Cherry Cokeribs

by • • Gris, Kött, RibsComments (0)4010



Detta är lite speciella ribs.
Inte riktigt traditionell BBQ, vilket kanske kommer uppröra några, men hey…det är ju smaken och resultatet som räknas.
Här använder jag mig av Jägermeister och cherry coke som fungerar utmärkt i marinader och glaze.

Du behöver:

  • Baby back ribs, eller kamben som vi säger på svenska (receptet är beräknat utifrån 4 st) 
  • 2 apelsiner 
  • 2 rödlökar 
  • 8 dl BBQsås (använd din favorit eller gör din egen)
  • 1 kruka mynta 
  • 2,5 dl apelsinjuice 
  • 2,5 dl Jägermeister 
  • 2 dl srirachasås (eller någon liknande sås)
  • 2 burkar Cherry Coke 
  • Rökflis av körsbär

Till rubben: 

  • 0,5 dl nymalen svartpeppar
  • 0,5 dl lökpulver 
  • 4 msk anchochilepulver (eller valfritt chilipulver)
  • 0,5 dl paprikapulver 

Gör så här:

  • Blanda ihop alla ingredienser till rubben
  • Rubba revbenen ordentligt
  • Gör i ordningen grillen för low & slow och ca 100 grader
  • Släng på rökflisen och rök ca 2 h
  • Skiva apelsinerna och rödlöken i tunna skivor
  • Hacka myntan fint
  • Lägg revbenen i en panna som passar på grillen
  • Täck ribsen med apelsinskivorna, myntan och löken
  • Blanda ihop BBQsås, apelsinjuice, Jägermeister och srirachasås
  • Häll blandningen över ribsen i pannan
  • Fyll upp med cherry coke så det täcker revbenen.
  • Lägg folie över pannan och ställ på grillen i 2-3 h.
  • När ribsen börjar bli möra, kör dom väldigt snabbt över direkt värme för att få lite yta på dem
  • Servera

 

(Visited 1 255 times, 1 visits today)

Pin It

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *