Memphis Style Dry Ribs

by • augusti 7, 2013 • Gris, Low & Slow, Ribs, RökComments (3)10520


Memphis Style Dry Ribs

 

När man snackar Memphis BBQ så är det första man pratar om ribs.

Detta är Memphisbornas specialité, och det finns nästan lika många varianter som invånare.

Det finns olika läger. Dom som vill ha sina ribs torrkryddade, och dom som vill ha blöta ribs penslade med bbqsås.

Sen finns det andra som föredrar baby back ribs(kamben), framför spareribs och tvärt om.
En sak är i allfall säker. I Memphis kan man sina ribs.

 

Detta är ett recept på dry ribs, dvs. enbart kryddade med torra kryddor, och ingen sås.

 

Till Memphis Style Dry Ribs behöver du:

 

Till detta recept behöver du två stycken bitar spareribs
Rökflis av hickory eller ek (eller blanda båda.)

 

Rub:
  • 10 tsk farinsocker
  • 3 msk paprikapulver
  • 1 msk nymalen svartpeppar
  • 1 msk vitlökspulver
  • 2 tsk gourmetsalt
  • 1 tsk chilipulver (du väljer själv styrka)
  • 1 tsk lökpulver
  • ½ tsk cayennepeppar
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ tsk torkad salvia
  • ½ tsk torkad mejram
  • ½ tsk torkad persilja
  • ¼ tsk vitpeppar
  • 2 dl vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger.

 

Så här gör du:

 

Kvällen innan:

 

Börja med att göra i ordning dina ribs till St Louise style-ribs Hur du gör hittar du HÄR

Glöm inte att dra bort membranet.

Blanda ihop rubben ordentligt.

Applicera rubben över dina ribs

Plasta in tight i plastfolie och låt ligga i kylen över natten, så köttet verkligen får smak av kryddorna.

 

Grilldagen.

 

Blötlägg rökflisen

 

Gör i ordning din grill eller rök för low & slow på ca 100-125 grader.

Här kan det fungera utmärkt med snakemetoden som du hittar HÄR

 

När det börjar ryka från grillen, lägger du på dina ribs med köttsidan uppåt.
Håll koll på temperaturen (den får inte stiga över 125 frader)

Fyll på med rökflis när det behövs. Rök dom första 2-3 timmarna

 

Grilla low & slow i ca 4 timmar, eller tills du känner att köttet släpper lätt från benet.

 

Blanda vinägern med 2 dl vatten i en ugnsform.
Doppa revbenen i blandningen innan du serverar.

 

Det blir inte så mycket bättre än så här mina vänner.

Ät och njut.

 

 

(Visited 5 791 times, 1 visits today)

Pin It

3 Responses to Memphis Style Dry Ribs

  1. Kristian Lauridsen skriver:

    Hej. Jag prövar att grilla Dry Ribs enligt snake metoden men jag kan inte få temperaturen ned, den stigar till 140-160 gr hvad kan jag göra for att holde tempen på 125 eller lägre.Jag har lagt briketter enligt anvisningen det er Webers grillkul.hoppas du har et tips.MVH.Kristian

    • Björn Johansson skriver:

      Det brukar fungera genom att trixa lite med spjällen, både uppe i och nere, var bara försiktig så att du inte stryper för mycket och den slocknar.
      Ett tips är också att ställa en form med vatten precis ovanför glöden. det hjälper också till att hålla tempen nere.

  2. […]  TILL RECEPTET […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *