Så här i juletider så har vi ju äntligen tillgång till julmust, denna fantastisks dryck.
Det många inte vet är att den är fantastisk att marinera i eller göra glaze på. Detta för att den är väldigt söt.
Så varför inte göra en julmustglaze med lite juliga toner?
Så varför inte göra en julmustglaze med lite juliga toner?
Här följer mitt recept på en julig glaze som passar fint till tex julrevbenen eller kycklingben men egentligen passar den till det mesta.
Du behöver:
- 2 dl julmust
- 0,25 dl soja
- 50 g färsk ingefära
- 2tsk kanel
- 1 dl flytande honung
- 2 st stjärnanis
- 0,5 st urkärnad chili (vill du ha mer ”bett” använd hela)
Gör så här:
- Hacka ingefära och chili.
- Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka ner till hälften.
- Låt svalna något så glazen tjocknar
- Pensla på valfritt kött eller kyckling, som du vill ska få juliga smaker.
Svårare än så är det inte.
Nu får du en härligt julig känsla på allt du grillar!
© Björn Johansson
Kanske gillar du också:
(Visited 23 975 times, 1 visits today)
Previous post:
Grillad Fylld Portabello Next Post:
Bourbongrillad Julskinka
Grillad Fylld Portabello Next Post:
Bourbongrillad Julskinka
[…] Under tiden gör glaze enligt detta receptet. […]
[…] tiden blanda ihop en julmustglaze. Receptet hittar du […]
[…] TILL RECEPTET […]