Beef ribs är en detalj som kan vara lite svår att få tag på, men jag lovar er.
Det är värt besväret att leta efter kossans variant av ribs.
Dessa kan också kallas Shortribs eller Beef Shortribs.
Det är en fantastisk styckningsdetalj som verkligen smälter i munnen om den tillagas på rätt sätt.
Fråga hos din lokala slaktare, eller säg till på närmsta City gross-butik, dom brukar ha denna detalj.
Här gör jag heta Beef ribs med lätt röksmak.
Hetta får du genom BBQLovers Salt of Satan.
Ett riktigt hett rökt chilisalt som ger fin hetta och sälta.
Saltet kan du beställa i BBQLovers Webshop som du hittar HÄR
Du behöver:
- Beef ribs
- Salt of Satan
- Svartpeppar
- Vitlökspulver
- Rökflis av pekanträ
Gör så här:
- Pudra Beef ribsen med lagom mängd Salt of Satan och nymald svartpeppar
- Strö även på lite vitlökspulver (Var försiktig med kryddorna, då vi inte vill att dom ska ta överhand,
utan låta köttet tala. Tänk dig mängden du saltar och pepprar en Entrecote med ungefär.) - Gör i ordning din grill eller smoker för low and slow och ca 100 grader
- Lägg på Beef Ribsen med bensidan nedåt.
- Lägg på rökflisen och rök ca 45-60 min sedan behövs det inte mer. Vi vill inte ha för mycket röksmak
- Låt sedan gå till en innertemperatur på 93-85 grader
- Låt sedan vila i smörpapper eller folie i minst 30 min.
- Räkna med att det tar riktigt lång tid att tillaga, men det är värt det.
När jag gjorde dessa tog det ganska exakt 9 timmar.
Försök hålla så nära 100 grader som möjligt.
Kanske gillar du också:
BBQLovers.se lanserar nya produkter Next Post:
Rökta Whisky och Habaneroköttbullar
Låter kalasgott, men skall detta verkligen vara arkiverat under "Gris"?
Hehe, den bara hamnade där! 🙂 Ska fixa!