Fantastiska kamben med tydliga influenser från Jamaica.
Här får kambenen marinera sig i mörk rom, innan dom får en het jerkkryddning.
Du behöver:
- Baby Back ribs (Kamben)
- Mörk rom
- 3 tsk chilipulver
- 2 msk torkad gräslök
- 1 msk lökpulver
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk salt utan jod
- 2 tsk mald koriander
- 2 tsk malen ingefära
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 1/2 tsk malen kanel
- 1/4 tsk mald kryddnejlika
- 1/4 tsk malen muskotnöt
- Rökflis eller chunks (Gärna ek eller hickory)
Gör så här:
- Börja med att göra i ordning dina ribs genom att plocka bort membranet på baksidan och trimma bort lösa delar (Läs HÄR hur du gör)
- Lägg kambenen i en form
- Häll på mörk rom så det täcker revbenen
- Plasta in och lägg i kylen i 12-24h
- Blanda ihop alla kryddorna till rubben
- Plocka fram kambenen och torka av dem med lite papper
- Rubba båda sidor på kambenen
- Plasta in och lägg i kylen ca 1h
- Gör i ordning din grill för indirekt värme och low & slow. Här satsar vi på ca 100-125 grader
- Lägg på rökflisen och sedan kambenen
- Rök dom första två timmarna
- När benen lossnar lätt är dom klara, räkna med ca 5 h.
Kanske gillar du också:
Grillad Spetskål Next Post:
Saltinbakad Guldsparid