fbpx

Babylon Baby Back Ribs

by • juni 29, 2015 • Gris, Kött, Recept, RibsComments (0)23366


Fantastiska kamben med tydliga influenser från Jamaica.

Här får kambenen marinera sig i mörk rom, innan dom får en het jerkkryddning.

 

 

 

Du behöver:

  • Baby Back ribs (Kamben)
  • Mörk rom
  • 3 tsk chilipulver
  • 2 msk torkad gräslök
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk salt utan jod
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1/4 tsk mald kryddnejlika
  • 1/4 tsk malen muskotnöt
  • Rökflis eller chunks  (Gärna ek eller hickory)

Gör så här:

  • Börja med att göra i ordning dina ribs genom att plocka bort membranet på baksidan och trimma bort lösa delar (Läs HÄR hur du gör)
  • Lägg kambenen i en form
  • Häll på mörk rom så det täcker revbenen
  • Plasta in och lägg i kylen i 12-24h
  • Blanda ihop alla kryddorna till rubben
  • Plocka fram kambenen och torka av dem med lite papper
  • Rubba båda sidor på kambenen
  • Plasta in och lägg i kylen ca 1h
  • Gör i ordning din grill för indirekt värme och low & slow. Här satsar vi på ca 100-125 grader
  • Lägg på rökflisen och sedan kambenen
  • Rök dom första två timmarna
  • När benen lossnar lätt är dom klara, räkna med ca 5 h.

 

 

 

(Visited 14 455 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *