Beef Ribs eller Short ribs är revben från ett nötdjur de är tagna från sidan av djuret där det är mycket kött på benen.
Det är viktigt som vanligt att djuret är av en bra köttras och har mycket insprängt fett.
Detta är en muskel som används mycket av djuret så det krävs att man kör det vid låg temperatur och länge.
Dessa bitar är delade på hälften, ibland kallas detta för NY-cut, Dessa bitar är inköpta på Frölunda Lilla Saluhall, då vet jag att köttet alltid är från svenska gårdar från de bästa uppfödarna.
Här är receptet för att lyckas från Nordic Smokes Anders Lejonbjörn
Gör så här:
Jag börjar med att trimma bort lite av det fasta fettet på ovansidan av köttet, men jag lämnar kvar lite av fettet.
Sedan vänder jag benen om och tar bort den stora tjocka hinnan som är över benen, detta kan man göra med en kniv på Nötrevben
Rubba med en Beef rub, jag använde LetsQs Beef Rub helt perfekt rub till allt nötkött
Krydda runt om jämt och fint.
Det räcker att du kryddar någon timma innan du skall börja röka dem, men det går också att göra detta innan och lägga dem i kylen.
Förbered grillen eller smokern för att gå på 120-150 grader, jag röker med Ek och Hickory.
Rök Revbenen i 3 timmar då borde du ha fått den bärnstensfärgade barken som du vill ha, köttet har nu kommit upp i 70-80 grader (Bild 4)
Slå in revbenen i folie och kör vidare i smokern/grillen på samma temperatur.
Efter en timma känner du hur köttet känns.
När köttet är genomstekt kan du utan problem sticka igenom en tandpetare i köttet.
Temperaturen på köttet när det är klart är ca 88-92 grader.
Du vill inte att den skall gå för länge då faller köttet isär och blir Pulled Beef.
Nu lägger du ner köttet i en tjock frigolitlåda så det får vila sig i minst 60 min innan du skär upp det (Bild 5)
Beef ribs kan du med fördel göra långt innan den planerade middagen, de blir inte kalla på flera timmar om de ligger rätt.
Lycka till!
Kanske gillar du också:
Lammracks med örter och vitlök Next Post:
BBQLovers Brikettest 2016
Härligt höra att du handlar kött av Ove på Frölunda. Dom har även leverantörer från Närproducerat. Köttfärskött och ett flertal goda korvar (utan E:Nummer). Hot Amigo storfavorit 🙂 Tror det är från Orust.
//Nalle