Whiskyribs i folie

by • maj 25, 2013 • RökComments (0)2706



Många anser att om man grillar i folie, så grillar man inte på riktigt.
Det ligger något i det, men allvarligt talat. Det är resultatet som räknas.
Visst du får inte röksmaken och allt det där, men i detta recept, så är det andra ingredienser som sätter smakerna.

Bjuder du på dessa fantastiska kamben, kommer dina gäster aldrig glömma dig.
Fantastisk smak och om du gör rätt kommer köttet trilla av benen.
Egentligen är ribs för mig,mycket rök och riktigt låg temperatur, men på det här sättet sparar du lite tid och jag brukar göra detta på gasolgrillen för att snabbt kunna växla från låg till hög värme.

Du behöver:

  • Kamben eller spareribs
  • grovmalen svartpeppar
  • 1 msk marken röd chile peppar
  •  2 1/4 msk vegetabilisk olja
  •  1/2 dl hackad lök
  •  1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1/2 dl farinsocker
  • 2 1/2 msk flytandehonung
  • 2 msk Worcestershire sås
  • 2 tsk salt
  • 1/4 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 1/4 tsk liquid smoke
  • 2 tsk whisky
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1/4 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk lökpulver
  • 1 msk sirap
  • 1/2 msk malen chilipeppar

Gör så här:

1. Förbered grillen för indirekt värme och ca 150 grader
2 bland ihop salt peppar och malen chili (mer peppar än salt) Vira in i folie och grilla indirekt i ca 2 1/2 timme.
3.Hetta upp oljan i en medelstor kastrull på medelvärme.stek löken i ca 5 min. Rör i vatten, tomatpuré, vinäger, farinsocker, honung och Worcestershire sås. Krydda med 2 tsk salt, 1/4 tsk svartpeppar, liquid smoke, whisky, vitlökspulver, paprika, lökpulver, sirap, och 1/2 msk malen chilipeppar. Koka upp men minska sedan värmen. Sjud på svag värme i ca 1 timme eller tills såsen tjocknar.

Efter ca 2,5 timmar plocka av revbenen från grillen. Du ser att dom är klara när köttet kryper upp längs benet och går isär lätt när du drar i benet.
Förbered grillen för direkt hög värme och grilla kambenen över direkt hög värme ca 3-4 min på varje sida
Se till så att dom får fin yta men inte blir brända.
Pensla med såsen flera gånger under tiden, men inte för tidigt för då bränns den.

Pensla en gång innan servering

Serveras med valfria tillbehör.

 

(Visited 802 times, 1 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *