Beef Short Ribs

by • • Kött, Nöt, Recept, Ribs, RökComments (0)2291


Short Ribs eller Beef Ribs är magiskt gott.
Detta är kossans motsvarighet till kamben, och rätt tillagat så blir dessa riktigt möra med massor av kött.

För att tillaga short ribs behöver du först och främst mycket tid och även massor av rök.
Dessa behöver tillagas riktigt långsamt för att allt fett och ligament ska brytas ner och göra köttet riktigt saftigt.

Här kan man trycka på med rejält med rök och jag tycker trädslag som Ek och Pecan fungerar utmärkt till ändamålet.

Detta är en detalj som du vanligtvis hittar på din lokala Icabutik, men kolla med en styckare i din närhet.
Shortribsen jag kör i detta paket är en av detaljerna som förekommer i Gårdssällskapets Grillmästarlåda.
Hos Gårdssälskapet kan du beställa en fullproppad ekologisk köttlåda från svenska bönder direkt hem till dörren.
Smart va?

Du behöver:

  • Short Ribs 
  • Rökved av Ek eller Pecan

Till rubben:

  • 1 msk salt
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk torkad persilja
  • 1 msk torkad oregano

 

Gör så här:

  • Gör i ordning din grill för indirekt värme och ca 100 grader.
  • Blanda ihop rubben.
  • Om Shortribsen har membran kvar på bensidan drar du bort detta.
    Gör som du gör på vanliga ribs
  • Trimma ytligt fett och ta bort ev silverhinnor
  • Rubba köttet ordentligt, det ska vara rejält täckt av rubben
  • Låt kryddorna sätta sig lite.
  • Grilla indirekt med massor av rök tills köttet nått en innertemperatur på 92-95 grader
  • När köttet nått ca 70 grader och du fått en skön bark så kan du linda in biten i slaktarpapper eller folie.
  • Detta bör ta ca 8-10 timmar beroende på storleken på biten.
  • Låt vila i ca 1-2 h innan servering, gärna inlindad i en handduk i en kylväska.

 

(Visited 1 582 times, 3 visits today)

Pin It

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *