fbpx

Kansas City Ribs

by • augusti 13, 2013 • Gris, Heta recept, Kött, RibsComments (9)35705


Kansas City Ribs

I kansas gillar man sina ribs riktigt sticky, och skillnaden här mot andra recept är att man inte röker med rökflis.
Dessa ribs är söta och heta, och får massor av fin smak från kryddorna och BBQ-såsen.
Det ska penslas med rejält med BBQ-sås för att få dem riktigt klibbiga.

Du behöver

  • 3 “slabbar” Spareribs
Till rubben:
  • 1 dl farinsocker
  • 0,75 dl paprikapulver
  • 1 msk nymalen      svartpeppar
  • 1 msk salt
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk      vitlökspulver
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk cayennepeppar

 

Till såsen:
  • 2,5 dl ketchup
  • 0,75 dl vatten
  • 0,75 dl farinsocker
  • 0,75 dl vitvinsvinäger
  • 3 msk  olivolja
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk chilipulver
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk cayennepeppar

Gör så här:

Bland ihop alla kryddor väl.

Gör i ordning ribsen enligt följande Så här gör du i ordning dina ribs
Glöm inte att plocka av membranet på baksidan.

Rubba med din rub.

Plasta in i plastfolie väl och låt ligga i kylen över natten.

Gör i ordning grillen eller röken för low & slowgrilling och ca 100-125 grader.
Här kan det passa fint med snakemetoden som du hittar HÄR.

Börja nu med såsen.

Häll i oljan i en kastrull

Pressa i vitlöken och fräs tills den fått lite färg.

Häll i resten av ingredienserna, sänk värmen och lått puttra tills såsen blir tjock.

Pensla med såsen lite då och då under tillagningen, men dock inte dom första två timmarna.

Låt ligga på i ca 4-6 h, tills köttet släpper lätt från benen.

Avsluta med en pensling av BBQ-sås innan servering.

Detta är magi, jag lovar er

 

 

(Visited 26 594 times, 1 visits today)
Pin It

9 Responses to Kansas City Ribs

  1. Stefan skriver:

    Hej!!

    Om man har tjocka revben vad gör man bäst då?Har en wsm,skall man koka det innan eller köra det direkt på?Hur många grader skall man köra det low and slow?

    Mvh stefan (bbqlovers är en perfekt sida om man vill ha tips på bbq).

    • BBQLovers skriver:

      Koka inte, då förlorar du massa fina smaker.
      Kör dom på Wsm:en lågt och länge. ca 100-125 grader blir fint.
      Det blir absolut bäst.
      Kör gärna lite rökved med!
      Tackar för komplimangerna, gör detta för att få igång BBQSverige lite och givetvis för att det är så förbannat kul!
      Kör hårt

  2. Stefan skriver:

    Hej!!

    Hur många grader skall man köra köttet till?

    Mvh stefan

  3. BBQLovers skriver:

    Det kan vara svårt att ta tempen på ribs, men försök hitta en bit kött där du kan ta den.
    Det bör vara ca 90 grader!

  4. Stefan skriver:

    Hej!
    Fick tag på vildsvinsracks hur tillagar jag dom bäst i en wsm?Skall jag köra dom till 90grader eller ännu mer,dom är ju tjockare än spareribs??Hur blir dom om man kör dom bara till 70grader?

    Mvh stefan

    • bbqchefen skriver:

      Hej! Härligt med vildsvinsrack.
      Har faktiskt aldrig provat. 90 grader låter mycket.
      Skulle nog bara köra dom till 65 om det är samma köttbit vi tänker på.
      Kolla mitt recept på patanegraracks för lite inspiration.
      Kör hårt

  5. Kansas City Ribs skriver:

    […] TILL RECEPTET […]

  6. Janne skriver:

    Oj oj, 0,75 LITER vatten gjorde såsen rätt så väldigt simmig…. Får stå och puttra en timme eller så så det blir 0,75 DECIliter kvar som det kanske borde stått i receptet tro? Den tjänar säkert på att få puttra en stund ändå.
    Mvh, Janne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *