Det är något speciellt med ribs. Det är kanske därför vi har så många recept på just dessa.
Här gör vi riktigt sköna Iberico Spare Ribs.
Ibericokött är något utöver det extra,.
För att få kallas Iberico ska köttet komma från en äkta spansk Ibericogris.
Ibericogrisen är svartklövad och ska ha haft ett långt liv där den strövar fritt i sydvästra Spanien och till stor del livnär sig på ekollon. Detta gör att marmoreringen och smaken på köttet är magisk. Många betraktar den här rasen som världens främsta gris och det är en riktig delikatess.
I BBQLovers Kött & Gårdsbutik hittar du ett stort Ibericosortiment, med allt från Ribs, Pluma, Secreto till griskind och mycket mer.
Dessutom hittar du samtliga rubs & Såser vi använder.
Du Behöver:
- Iberico Spare Ribs
- Rub (Här kör vi Zigges Griseknoen)
- BBQSås (Här använder vi Lagrito´s Eld & Lågor)
- Rökved (Här använder vi vår favorit Ek)
Gör så här:
- Ta bort hinnan från bensidan (Här är en guide hur du gör)
- Rubba in ribsen rikligt (Gör gärna detta kvällen innan)
- Gör i ordning din grill för Low & Slow och ca 100-125 grader.
- Lägg på rökveden
- Grilla ribsen indirekt med mycket rök i ca 4 h.
- Kolla gärna av med termometer när dom är helt klara.
vid 85 grader i innertemperatur kan du plocka av dem eller när du känner att köttet släpper lätt från benet. - Sista halvtimmen penslar du på BBQsåsen.
- Servera direkt.
Läs vår Guide om Ibericokött
Kanske gillar du också:
Bästa Gasolgrillarna Inför Säsongen 2020 Next Post:
Brisket Low & Slow