Tjocka revben kan vara tuffa att få till.
Men när man väl får till dom helt perfekt så är det så förbannat gott.
Det ska vara så mört att det nästan faller isär som en pulled pork, men ändå inte.
Här kör vi genomgående Jack Daniels-tema. båda i brinen och rökflisen.
Dessutom bör man passa på att marinera sig själv med lite JD också under tillagningen, för det tar ganska lång tid.
Men i vanlig ordning lovar jag dig att det är värt det.
Du behöver:
- 1 bit tjocka revben
- Jack Daniels rökflis
Till Jack Daniels-brinen:
- 3 dl Jack Daniels (eller annan whisky/bourbon om du föredrar)
- 3 dl vatten
- 1 dl brunt socker
- 1 dl grovt salt utan jod
- ett par hela torkade chilifrukter (eller en msk chilipulver/flakes)
- Några isbitar
Till rubben:
- 3 dl paprika
- 1 dl sellerisalt
- 1 dl muscovadosocker
- 2 msk vitlökspulver
- 2 tsk senapspulver
- 2 tsk torkad timjan
- 2 tsk vitpeppar, malen
- 2 msk riktigt starkt chilipulver
- Blanda ihop vatten salt och socker till brinen
- Värm försiktigt så socker och salt löser sig.
- Håll i övriga ingredienser, avsluta med isbitarna för att kyla ner brinen.
- När den är helt sval, lägg i revbenen i brinen (Det är viktigt att hela biten täcks av vätskan)
- Låt ligga i minst ett dygn, men gärna fler.
- Blanda ihop alla kryddorna till rubben
- Plocka upp köttbiten och rimmar ut i kallt vatten ca en timme
- Rubba med rubben.
- Gör i ordning grillen eller smokern för riktig low & slow, dvs ca 100-125 grader.
- Lägg på revbenen släng sedan på rökflisen
- Rök dom första två timmarna.
- När revbenen uppnått en innertemperatur på 85 grader plockar du av dom och låter vila en stund i folie.
- Skiva upp och servera.
Kanske gillar du också:
Rökt Brieost Next Post:
Rösta på mig i ICA:s Grillmästartävling
Ser riktigt gott ut så blir till o testa det nu i sommar.