Beef ribs är helt fantatiskt,
Det är inte någon helt vanlig styckningsdetalj som du hittar över allt.
Men kan du få tag på det så gör det.
Vanligtvis får du gå till slaktaren för att få tag på det och dessutom krävs det många timmar på smokern, men jag lovar att det är värt väntan.
Rejält med kött som faller i sönder när du käkar dom.
Här har jag gjort en rub baserad på kaffe som passar utmärkt till just nöt.
Du behöver:
- Beef ribs
- Rökflis/chunks (Har använder jag pecan, men kör din favorit)
Till rubben:
- 0,75 dl kaffebönor omalda
- 0,5 dl svarta pepparkorn omalda
- 8 msk havssalt (gourmetsalt)
- 4 msk paprikapulver
- 2 msk muscovadosocker
- 1 msk vitlökspulver
Till moppsåsen:
- 2 dl Äppelcidervinäger
- 2 dl Äppeljuice
Gör så här:
- Mal kaffebönorna, pepparkornen och saltet i en kvarn.
- Blanda i resten av ingredienserna till rubben
- Rubba köttet ordentligt dagen innan
- Låt ligga i kylen över natten
- Gör i ordning din smoker för low & slow och ställ ölen på kylning
- Se till att hålla ca 100 grader i smokern
- Lägg rökflisen/chunksen och sedan beef ribsen
- Nu är det bara att vänta (Du kylde väl ölen)
- Blanda ihop moppsåsen i en sprayflaska
- Nu har du ca 10 timmars väntan framför dig beroende på förhållandena.
- När köttet set lite torrt ut sprayar du det med moppsåsen
- När ribsen nått en innertemperatur på ca 97 grader är dom redo att plockas.
- Låt sedan vila i folie eller smörpapper i minst 20 min men gärna en timme.
- Hugg in
Kanske gillar du också:
Machonaise Next Post:
ABT:s