fbpx

Ciderrimmade Baby Backs

by • maj 30, 2014 • Gris, Kött, RibsComments (0)9384


Jag har testat ett nytt sätt att preppa mina ribs.
Nämligen att lägga dom i brine bestående av cider och chili.
Detta visade sig falla ut väldigt väl, och är definitivt något jag kommer göra fler gånger.
Detta borde fungerar utmärkt att göra i öl med.

HÄR kan du läsa mer om vad rimmning och brine gör för resultatet av ditt kött

Du behöver:

 

  • Baby back ribs eller spare ribs
  • Mesquiteflis (Eller din favorit)
  • 3 flaskor cider (jag körde smultron/lime)
  • 0,5 dl salt
  • Några torkade chili, eller valfri mängd chilipulver (tänk på att det inte ger lika mycket styrka här som i rubb/marinad)
  • 1 skivad citron

2014-05-27 20.27.35 2014-05-27 12.36.28 2014-05-27 20.23.53kamado joe

Till receptet för rubben:

BBQLovers Devil´s dust

 

  • Valfri BBQ-Sås

 

Gör så här:

 

 

  • Blanda ihop alla ingredienser och se till att saltet löses upp.
  • Plocka bort membranet på baksidan av ribsen (Läs HÄR hur du gör)
  • Lägg ribsen i saltlagen/brinen
  • Se till att dom är helt täckta (Ställ något tungt på om dom flyter, eller lägg i zipbag och pressa ut all luft.)
  • Efter minst ett dygn, plocka upp och skölj av ribsen under rinnande kallt vatten en stund.
  • Torka av och rubba ordentligt.
  • Plasta in ribsen och låt ligga med rubben på i minst 12h.
  • Gör i ordning din grill för low & slow indirekt värme.
  • Satsa på att hålla ca 100 grader i grillen.
  • Lägg på ribsen och grilla tills benen köttet börjar krypa upp längs benen.
  • Detta tar normalt ca 4-5 h
  • Sista timmen innan servering pensla på BBQ-Såsen
  • Ribsen är klara när köttet lossnar lätt från benen.

 

 

 

(Visited 4 306 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *