Jag har testat ett nytt sätt att preppa mina ribs.
Nämligen att lägga dom i brine bestående av cider och chili.
Detta visade sig falla ut väldigt väl, och är definitivt något jag kommer göra fler gånger.
Detta borde fungerar utmärkt att göra i öl med.
HÄR kan du läsa mer om vad rimmning och brine gör för resultatet av ditt kött
Du behöver:
- Baby back ribs eller spare ribs
- Mesquiteflis (Eller din favorit)
- 3 flaskor cider (jag körde smultron/lime)
- 0,5 dl salt
- Några torkade chili, eller valfri mängd chilipulver (tänk på att det inte ger lika mycket styrka här som i rubb/marinad)
- 1 skivad citron
Till receptet för rubben:
- Valfri BBQ-Sås
Gör så här:
- Blanda ihop alla ingredienser och se till att saltet löses upp.
- Plocka bort membranet på baksidan av ribsen (Läs HÄR hur du gör)
- Lägg ribsen i saltlagen/brinen
- Se till att dom är helt täckta (Ställ något tungt på om dom flyter, eller lägg i zipbag och pressa ut all luft.)
- Efter minst ett dygn, plocka upp och skölj av ribsen under rinnande kallt vatten en stund.
- Torka av och rubba ordentligt.
- Plasta in ribsen och låt ligga med rubben på i minst 12h.
- Gör i ordning din grill för low & slow indirekt värme.
- Satsa på att hålla ca 100 grader i grillen.
- Lägg på ribsen och grilla tills benen köttet börjar krypa upp längs benen.
- Detta tar normalt ca 4-5 h
- Sista timmen innan servering pensla på BBQ-Såsen
- Ribsen är klara när köttet lossnar lätt från benen.
Kanske gillar du också:
BBQ grillad karré i bit Next Post:
Bacon onion rings