fbpx

BBQ Brisket(Oxbringa)

by • augusti 5, 2013 • Low & Slow, Nöt, RökComments (9)91890


BBQ Brisket

 

Brisket eller oxbringa som vi säger här i Sverige är en en riktigt klassiker på grillen i USA, framför allt i Texas.
Men inte många som provat på det här hemma.

 Detta är en riktigt långgrillning ala pulled pork.
Du behöver mycket rök, tålamod och många öl.

 

När du ska köpa oxbringan så är det en fördel om den har sin fettkappa kvar.
Det är inte helt lätt att hitta i matbutikerna, men hos kötthandlaren brukar du kunna få din brisket så här.

Det här behöver du:

 

Rub:
  • 1,5 dl paprikapulver
  • 1 dl farinsocker
  • 3 msk vitlökspulver
  • 3 msk lökpulver
  • 2 msk oregano
  • 2 msk salt
Moppsås:
  • 1,5 dl Äppelcidervinäger
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,5 dl mörk öl
  • 3 msk paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • Valfri rökflis, jag föredrar mesquite

Gör så här:

Börja med att rubba din brisket kvällen innan med rubben.
Slå in i plastfolie och låt ligga över natten.

Blötlägg rökflisen

Gör i ordning din grill eller smoker för low & slowgrillning.
ca 100-125 grader.

Lägg på rökflisen och när det börjar ryka lägger du å oxbringan.
Har du fettkappa på den, så låt den ligga uppåt, detta för att när den smälter kommer dne göra köttet ännu saftigare.

Moppa ungefär varje timme, och fyll på rökflis när det slutar ryka.

Kör brisketen till en innertemperatur på 80 grader.

Klä in i folie och låt ligga tills den når 93-95 grader.

Skiva upp och njut av en av dom bästa grillade köttbitar du någonsin ätit.

 

(Visited 71 557 times, 1 visits today)
Pin It

9 Responses to BBQ Brisket(Oxbringa)

  1. […] mitt recept HÄR hur du gör en riktigt bra […]

    • Toomas Kardfall skriver:

      Hej!
      Jag är supersugen på att testa detta, det ser fantastiskt mört och gott ut.
      Har sett att man kan injecera någon slags marinat i köttet innan, vad rekomenderar du iså fall? ”Moppsås” eller annat?
      Sedan vill jag bara kolla att jag fattat ditt recept rätt, efter uppnåd innertemp. på 80 grader och kötett klätts i folie, ska man fortsätta grilla köttet eller tar man ut köttet ur grillen och det kommer upp i 93-95 grader ändå?

      Mvh
      Toomas Kardfall

  2. Stefan skriver:

    Hej!!

    Funderar hur länge du kör med rök på din brisket??

    Med vänlig hälsning Stefan

  3. BBQ Brisket skriver:

    […] TILL RECEPTET […]

  4. Andre skriver:

    Hej

    Hur lång tid tar detta ungefär? Fixar man det på 5 timmar?

  5. Jonas skriver:

    Hej, vad äter man till sin brisket?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *