fbpx

inlagd hel chili

by • augusti 4, 2014 • ChiliComments (8)143649


Inlägg i samarbete med ChiliLovers.nu

Nu börjar årets chiliskörd komma och det finns en hel del mogna frukter på plantorna runt om i landet.

Tyvärr är dom ju en färskvara, och om man inte torkar eller fryser in dom blir dom gamla ganska fort.
Här är ett recept som gör att du kan njuta av dina chilifrukter under lång tid utan att dom blir gamla.

Du behöver:

  • Ca 1 kg chilifrukter av valfri sort (det går bra att blanda olika frukter)
  • 1,2 dl salt
  • 1 l kallt vatten

Till lagen:

  • 4 dl 12% ättikssprit
  • 6 dl vatten
  • 4 dl strösocker
  • 2 tsk gula senapsfrön

 

Gör så här:
Dag 1:

  • Picka små hål i alla chilifrukterna (använd en nål eller något liknande)
  • Lägg chilfrukterna i en skål med kallt vatten
  • Blanda i saltet och låt stå i 24 h

Dag 2:

  • Häll ut vattnet och skölj frukterna ordentligt
  • Blanda ihop alla ingredienser till lagen
  • Lägg alla frukterna i en tätförsluten burk av glas
  • Se till att burken är kokad så den är helt ren
  • Koka upp lagen och häll het över chilifrukterna
  • Sätt på locket och låt svalna
  • Låt stå ca 3 veckor innan servering

Förvara den inlagda chilin svalt så håller den i ca 2 år.
Använd dessa istället för tråkiga fefferoni på burk.

Det livar garanterat upp vilken rätt som helst.

 

(Visited 139 630 times, 1 visits today)
Pin It

8 Responses to inlagd hel chili

  1. patrik skriver:

    Skall de förvaras i kyl 3v eller rumstemperatur? Blir chilin mjölksyrad eller bara ”inlagd”?

    Mvh Patrik

  2. sheila skriver:

    Jag är ny på detta med att lägga in chili, blir chilin mildare av att vara i lagen är blir den lika stark som den är färsk?

  3. philip skriver:

    Kan jag byta ut ättikssprit mot 5% Äppelcidervinäger?

  4. Christoffer skriver:

    Körde detta recept men delade chilin efter saltlagen. Blev riktigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *