Allt som slängs på grillen behöver inte vara kött.
Det finns massor av fräscha grönsaker som passar utmärkt på grillen.
Dessa blir sen fina tillbehör till dina grillrätter.
Här grillar jag spetskål mjuk. Massor av smak och dessutom ganska nyttigt.
Du behöver:
- Spetskål
- 1 citron
- Riven parmesanost
- Flingsalt
- Olivolja
Gör så här:
- Dela Spetskålen i 4 delar.
- Häll över lite olivolja
- Salta med flingsaltet
- Gör i ordning din grill för 50/50-metoden och medelvärme. 175 grader är ett bra riktmärke.
- Grilla Spetskålen snabbt över direkt värme på båda sidor.
- Lägg sedan över på indirekt värme.
- Låt baka där tills spetskålen är blivit mjuk och fått fin färg.
- Plocka av och pressa över lite citronjuice och riv över lite parmesan.
- Servera direkt
Kanske gillar du också:
21 Fantastiska Baconrecept Next Post:
Babylon Baby Back Ribs