Så här förbereder du din brisket för smokern

by • • Kött, Nöt, Så här gör duComments (4)7974

Så här förbereder du din brisket för smokern

Brisket, eller oxbringa är väldigt populärt i USA och en riktigt klassik BBQ-rätt.
Tillagad på rätt temperatur i somkern så är det gudomligt gott.

När du köper en bit oxbringa i butiken är den ofta redan trimmad, men när du köper den direkt hos slaktaren får du ofta en större bit, och det kan vara bra att veta hur du gör för att
trimma den så den är redo för din smoker.

 

2011-11-26 16.38.17

Det första du gör är att sköra bort biten med hårt fett som sitter ovanpå.

2011-11-26 16.40.402011-11-26 16.41.532011-11-26 16.44.19

Så här ser det ut när den biten är borta

2011-11-26 16.46.05

 

Därefter trimmar jag kanterna något

2011-11-26 16.49.052011-11-26 16.51.33

 

Därefter skär jag bort lite av fettet ovanpå.
Men bara dom större bitarna

2011-11-26 16.52.26

Till sist skär jag av toppen, för att få en jämnare bit.

2011-11-26 16.54.54

Så här ser den ut när den är förberedd för smokern.

2011-11-26 17.04.53

 

Nu är det dags att förbereda bringan med en bra rub.

Titta mitt recept HÄR hur du gör en riktigt bra brisket.

(Visited 3 410 times, 1 visits today)

Pin It

4 Responses to Så här förbereder du din brisket för smokern

  1. […] Trimma din brisket (Hur du gör hittar du HÄR) […]

  2. Daniel Billgren skriver:

    Antingen har jag fel på alla mina datorer eller så fungerar inte länkarna till dina bilder, går inte att se dem tyvärr.

  3. John Bergström skriver:

    Tyvärr är bilderna inte fungerande 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *