fbpx

Bourbonmoppad karré på rotisserie

by • maj 9, 2013 • Nyår, RotisserieComments (0)22206


Fläskkarré är ett väldigt tacksamt kött att grilla tack vare den höga fetthalten.

På ett rotisserie så förlorar du inget av fettet, utan det smälter och gör köttet otroligt mört.

Du behöver:

  • 1 bit fläskkarré 1-1,5 kg
Rub
  • 2 msk brunt socker
  • 2 tsk hela svartpepparkorn
  • 2 tsk senapsfrö
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
Moppsås
  • 2,5 dl bourbon eller valfri whisky
  • 1 1/4 dl brunt socker
  • 1 liten riven lök
  • 0,5 dl ketchup
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 2 tsk bruna malda senapsfrö

 Gör så här:

  • Mal pepparkornen och senapsfröna i en mortel om mal till ett fint pulver.
  • Blanda resten av ingredienserna till rubben i en skål.
  • Rubba karrébiten grundligt.
  • Plasta in och låt ligga i kylen minst 1 timme men gärna över natten
  • Plocka ut från kylen ca 45 minuter innan du ska grilla den så den blir rumstempererad.
  • salta något med gourmetsalt.

 

  • Bland ihop alla ingredienserna till moppsåsen.
  • Använder du gasolgrill och har du en bakre rotisseriebrännare så använder du denna. Annars gör i ordning grillen för indirekt värme.
  • Trä på rotisseriespettet och se till att vikten är jämt fördelad. Jag brukar binda upp den med steksnöre så den håller ihop.
  • Moppa sedan köttet ca en gång i halvtimmen.

Grilla tills karrén har en innertemperatur på 70 grader.
Satsa på att ha ca 100-125 grader i grillen.
Det bör ta ca 4-4,5 timmar.

Linda in i folie och låt vila minst 20 minuter innan du serverar.

©Björn Mineur
(Visited 13 802 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *