Jag är svag för rökt mat, jag är svag för whisky och jag gillar frukt.
Denna dessert passar därför mig utmärkt.
Du behöver:
- 2 dl Whiskey (gärna lagrad på sherryfat)
- 0,5 dl Honung
- Nymald svartpeppar
- Färsk muskot
- 4 Stora mogna päron som delas I halvor
- 15 mL Färskpressad Citronsaft
- Vaniljglass
- 1st Grillplanka av Ceder
- Blötlägg plankan minst 12 timmar
- Blanda ihop och koka upp koka ihop alla ingredienser utom päronen och citronsaften.
- Pensla päronhalvorna med citronsaften
- Lägg päronhalvorna i en zippbag (ni vet en sådan återförslutbar plastpåse)
- Häll över större delen av marinaden på päronen och låt marinera 1-3 timmar.
- Gör i ordning grillen för direkt medelhög värme.
- Lägg på plankan över direkt värme, när det börjar knastra i den och det ryker lite, vänder du på plankan
- Lägg päronhalvorna på plankan och grilla tills dom fått fin färg.
- Pensla med resterande marinad innan servering.
Servera med vaniljglass.
Kanske gillar du också:
Biff rakt i glöden Next Post:
Amerikanska styckningsdetaljer på svenska