fbpx

Plankgrillade Whiskypäron

by • april 5, 2013 • Dessert, Nyår, PlankgrillningComments (0)5042



Jag är svag för rökt mat, jag är svag för whisky och jag gillar frukt.
Denna dessert passar därför mig utmärkt.

Du behöver:

  • 2 dl Whiskey (gärna lagrad på sherryfat)
  • 0,5 dl Honung
  • Nymald svartpeppar
  • Färsk muskot
  • 4 Stora mogna päron som delas I halvor
  • 15 mL Färskpressad Citronsaft
  • Vaniljglass
  • 1st Grillplanka av Ceder

 

  • Blötlägg plankan minst 12 timmar
  • Blanda ihop och koka upp koka ihop alla ingredienser utom päronen och citronsaften.
  • Pensla päronhalvorna med citronsaften
  • Lägg päronhalvorna i en zippbag (ni vet en sådan återförslutbar plastpåse)
  • Häll över större delen av marinaden på päronen och låt marinera 1-3 timmar.
  • Gör i ordning grillen för direkt medelhög värme.
  • Lägg på plankan över direkt värme, när det börjar knastra i den och det ryker lite, vänder du på plankan
  • Lägg päronhalvorna på plankan och grilla tills dom fått fin färg.
  • Pensla med resterande marinad innan servering.

Servera med vaniljglass.

 

 

 

(Visited 1 242 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *