Inlagd Jalapeno
Ni har ju som bekant sett att jalapenoskörden varit ganska god i BBQLoverska hemmet i år.
Men vad gör man då med all frukt (jag det heter faktiskt frukt konstigt nog)
Inlagd jalapeno är faktiskt riktigt bra.
Ni vet att det finns sådana att köpa till tacofredagen.
Dock är egna 100 gånger godare, och oftast lite bättre styrka med.
Det är väldigt enkelt att lägga in sina egna jalapenos och går finfint med vilken chilifrukt som helst.
Här la jag faktiskt in två stycken Trinidad Moruga Scorpion med.
Inte för att dom är så behagliga att äta, men bra att ha konserverat när någon vill smaka världens starkaste chili.
Du behöver:
- 400 gr jalapenos (eller annan valfri chili)
- 3 dl äppelcidervinäger
- 3 dl vatten
- 3 msk socker
- 3 tsk salt
Gör så här:
- Blanda ihop allt utom jalapenon
- Skiva chilifrukterna i skivor (ca 3mm)
- Koka upp lagen
- Lägg i chilin
- Låt småputtra under lock i ca 5 minuter.
- Häll därefter upp på burk med lock.
Ett tips är att koka upp dessa burkar innan för att få bort ev bakterier.
Svårare än så är det inte att bevara dina chilis så du kan njuta av dem hela vintersäsongen.
Kanske gillar du också:
Plankgrillade Cognacspersikor Next Post:
Hotwings den enkla vägen
[…] Servera i hamburgerbröd med valfria tillbehör och lägg i det krispiga kycklingskinnet. Jag hade i picklad rödlök och inlagd jalapeno […]
[…] TILL RECEPTET […]
Blir förvirrad.. I receptet ska chilin koka 5 min, men i videon häller man den kokta vätskan över chilin i burken..? Jag gjorde enligt receptet. Vätskan är mer grumlig än på bild..
Du kan göra både och 🙂
Hej
En liten undran…behåller chilli någon krispighet eller blir den helt mjuk?
Den behåller krispigheten länge.
Blir lite mjukare efter ett par månader men lika goda för det.
Hej, tack för receptet, skall testas. Hur länge håller de sig i kylen?
Ungefär hur lång är hållbarheten på oöppnade burkar och behöver de stå i kyl?
Hur länge klarar sig en öppnad burk, i kylen, ungefär?
Räkna med ca 3 månader i kyl 🙂
Om burkarna är väl rengjorda och kokats/ångkokats och locken sluter tätt så håller sig innehållet nästan hur länge som helst. Det var ju så man konserverade saker förr i tiden.
Självklart skall lagen hällas het över chillin eller så får chillin koka med lite.