fbpx

Pulled Beef injicerad med pilsnersmör

by • oktober 2, 2014 • Kött, Low & Slow, Nöt, Pulled, RökComments (1)21462

Pulled har ju varit på allas läppar några år nu och kan väl säga att just Pulled pork var förra årets fluga.
En riktigt gjord Pulled pork är svårslaget, men jag har alltid varit en sucker för nötkött och kommer alltid att vara.
Därför är Pulled Beef det självklara valet för mig framför Pulled Pork.

Här görs den på högrev och injiceras med pilsnersmör.

Du behöver:

  • 1 bit högrev med rejäl marmorering
  • Din favoritöl 33 cl
  • Smör
  • Rökflis/chunks (Här kör jag mesquite och Plommon)

Till rubben:

  • 3 tsk chilipulver
  • 2 tsk Lökpulver
  • 2 tsk mald chipotle
  • 1,5 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk anchochilipulver
  • 1 dl paprikapulver
  • 0,5 dl rökt paprikapulver
  • 0,5 dl salt utan jod
  • 0,5 dl brunt socker
  • 0,25 dl nymald svartpeppar

Gör så här:

  • Blanda ihop alla ingredienser till rubben (Stor sats, spara överbliven rub i tätförsluten burk)
  • Rubba högreven kvällen innan den ska på smokern
  • Plasta in i plastfolie och lägg i kylen
  • På morgonen smält en rejäl klick smör i en gryta.
  • Häll sedan i ölen och lite av rubben
  • Rör om ordentligt.
  • Låt blandlingen svalna, men rör om då och då
  • Gör i ordningen grillen/Smokern för en riktig långgrillning och försök hålla ca 100 grader
  • Injicera högrevsbiten med blandningen 
  • Försök injicera som ett rutnät på köttbiten
  • Släng på chunksen och rökflisen och sedan på med köttet.
  • Se till att det ryker under dom första tre timmarna av grillningen.
  • Låt högreven gå till en innertemperatur på 95 grader.
    Räkna att detta tar ca 8-14 h beroende på storlek på biten.
  • Servera.

Tänk på att nötkött är något känsligare med temperaturen än tex en karré. Försök därför hålla så jämn temp i din smoker som möjligt.

(Visited 13 536 times, 1 visits today)
Pin It

One Response to Pulled Beef injicerad med pilsnersmör

  1. Johan skriver:

    Tjena, har just rubbat min högrev och funderar på varför det är viktigt med salt utan jod i rubben… vet att man ska ha uta när man tex syrar grönsaker för att inte döda mjölksyrebakterierna men här ska man väl inte syra köttet?
    Johan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *