Jägermarinerad fläskkarré och rösti på grillen
Idag har det varit olidligt varmt.
Har varit inne och jobbat ett par timmar, och fick lite skön AC under tiden.
Jobbar i Ängelholm, där högsta temperaturen i Sverige för i år uppmättes idag, 31 grader.
Kände för något enkelt ikväll.
Hade en bit karré över sedan förra helgens Pulled pork-maraton.
Gjorde en enkel jägermarinad som visade sig vara riktigt fin.
Det blev nästan något åt salmiakhåller med rejält bett i.
Efter som jag sällan dricker jäger, så kan man lika bra ha den till maten
Slängde även på mitt stekbord i gjutjärn på grillen som jag använder allt för sällan.
Där stektes rösti samtidigt som karréerna fick en omgång.
Till Jägermarinaden behöver du.
- 1 dl olivolja
- 2-3 matskedar soja
- 1 dl Jägermeister
- 3 tsk salt
- 3-4 matskedar ketchup
- 2 droppar Blair´s Megadeath (eller annan riktigt stark sås, ta vad du har hemma)
Marinera i 2-3 timmar i rumstemperatur.
När köttet är färdigmarinerat, så slår du upp resterna av marinaden i en skål.
Blanda i en skvätt honung, så har du lite fin glaze att slänga på i slutet av grillningen.
Röstin gjodes enbart på riven potatis, riven ost samt salt och peppar.
Så gott är det.
Bis morgen!
Kanske gillar du också:
Snakemetoden när du ska grilla lågt och länge Next Post:
Stenad het kyckling