Ostron är förenat med lyx för många.
Dessa äts oftast färska, men är även riktigt goda att gratinera.
Här gör vi en het grillad variant av dessa.
Där dom grillas direkt i den glödande kolen.
Du behöver:
- 12 hela ostron
- 60 g smör
- 2 finhackadde baconskivor
- 8 blad bladspenat
- 2 finhackade salladslökar
- 2 msk finhackad persilja
- 4 msk ströbröd
- 1 finhackad chili
Gör så här:
- Tänd upp ett gäng briketter eller kol i din grill
- Öppna ostronen
- Smält smöret
- Lägg i hackad bacon och låt fräsa tills det fått färg
- Lägg i bladspenat, salladslök, persilja, ströbröd och chilin.
- Koka på medelstark värme tills blandspenaten slaknat
- Fördela röran över ostronen och grilla direkt i glöden ca 2-3 min
- Servera
Perfekt förrätt som inte får en att tänka på grillat i första taget.
Kanske gillar du också:
Helgrillad Gris Myron Mixon-Style Next Post:
Arvet efter Elvis