Bacon Explosion på ett annat sätt
Det var ett tag sedan jag gjorde bacon explosion.
Idag kom suget tillbaka, men tänkte twista till det och göra den lite annorlunda.
Man kan ju tekniskt sätt ha vad om helst i denna, och jag har vanligtvis ost, bacon och bbqsås.
Idag gjorde jag en något mer medelhavsinspirerad med fetaost, soltorkade tomater, salami och kapris.
Detta blev fantstiskt gott.
Jag brukar ju även röka denna med rökflis, men skippade det idag.
Ville låta dom andra smakerna tala för sig själv,
Detta är foodporn, matorgasm och allt det där andra! 🙂
Du behöver:
- 500 g blandfärs
- 3 paket bacon
- fetaost
- Soltorkade tomater
- Salami (eller annan kryddstark korv)
- 1 msk paprikapulver
- 1 klyfta pressad vitlök
- 1 1/2 tsk salt
- 1 tsk malen svartpeppar
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 tsk chiliflakes eller 1/2 tsk chilipulver
- valfri bbqsås (jag använde Webers Red Creole BBQ Sauce som jag tycker passar med dom övriga ingredienserna)
- Din favorittrub (jag använder Chef Pauls Meat Magic)
Gör så här:
Strimla ett paket bacon och knaperstek den.
låt svalna
blanda ihop kryddorna, pressa vitlöken i färsen och blanda ordentligt
bred ut färsen till ett ark
Rubba, bred ut bbqsåsen och lägg ut strimlad salami, knaperstekt bacon, strimlade soltorkade tomater, kapris och smulad fetaost.
Rulla ihop till en tät rulle.
Jag brukar bre ut färsen på ett ark plastfolie som jag sedan använder för att rulla ihop den enkelt.
Gör en baconväv av resterande två paket bacon.
Hur du gör hittar du här på vår youtube-kanal
Rubba baconväven och rulla runt färsrullen.
Gör i ordning grillen för indirekt värme och ca 150 grader.
Grilla indirekt till en innertemperatur på ca 70 grader
Fler recept på Bacon Explosion:
Bacon Explosion – Antagligen det godaste du ätit
Kanske gillar du också:
Captain Coke can chicken Next Post:
Bone Dust BBQ-Rub
[…] Takk til BBQ Lovers for inspirasjon Bacon explosion på et annet sett […]