fbpx

Lammstek med Citron och Örter

by • april 5, 2023 • Kött, Lamm, Low & Slow, ReceptComments (0)3665

Lammstek är en riktigt trevlig och förhållandevis billig detalj av lamm. 
Med lite kärlek kan du få den helt fantastisk på grillen. 

Här gör vi lammsteken low & Slow med en blandning av vitlök, citron och örter

Du Behöver:

  • 1,5-2 kg lammstek
  • 2 citroner, saft och skal
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk rosmarin, finhackad
  • 1 msk timjan, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar
  • Ev rökved

Gör så här:

  • Börja med att göra en marinad genom att blanda citronsaft, citronskal, vitlök, rosmarin, timjan, olivolja, salt och peppar i en skål.
    Se till att allt är finhackat
  • Gnid in lammsteken med marinaden och lägg den i en plastpåse. Förslut påsen och låt lammsteken marineras i minst 4 timmar, eller över natten i kylskåp.
  • Ta ut lammsteken ur kylskåpet en timme innan grillning för att låta den bli rumstempererad.
  • Förbered grillen för indirekt grillning och low & Slow (ca 100-125 grader).
  • Vill du ha lite röksmak, så lägg på rökveden. här passar lite mildare sorter såsom fruktträd eller lönn.
  • Lägg lammsteken på grillen och stäng locket. Låt den grilla i ca 3-4 timmar, tills innertemperaturen når 58-65 grader beroende på vilken stekgrad du vill ha på lammet, jag gillar att ta det runt ca 63 grader. 
  • Ta bort lammsteken från grillen och låt den vila i 10-15 minuter innan den skärs upp.
  • Servera lammsteken med en lite sköna tillbehör och njut.
(Visited 1 939 times, 4 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *