Lammstek är en riktigt trevlig och förhållandevis billig detalj av lamm.
Med lite kärlek kan du få den helt fantastisk på grillen.
Här gör vi lammsteken low & Slow med en blandning av vitlök, citron och örter
Du Behöver:
- 1,5-2 kg lammstek
- 2 citroner, saft och skal
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk rosmarin, finhackad
- 1 msk timjan, finhackad
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar
- Ev rökved
Gör så här:
- Börja med att göra en marinad genom att blanda citronsaft, citronskal, vitlök, rosmarin, timjan, olivolja, salt och peppar i en skål.
Se till att allt är finhackat - Gnid in lammsteken med marinaden och lägg den i en plastpåse. Förslut påsen och låt lammsteken marineras i minst 4 timmar, eller över natten i kylskåp.
- Ta ut lammsteken ur kylskåpet en timme innan grillning för att låta den bli rumstempererad.
- Förbered grillen för indirekt grillning och low & Slow (ca 100-125 grader).
- Vill du ha lite röksmak, så lägg på rökveden. här passar lite mildare sorter såsom fruktträd eller lönn.
- Lägg lammsteken på grillen och stäng locket. Låt den grilla i ca 3-4 timmar, tills innertemperaturen når 58-65 grader beroende på vilken stekgrad du vill ha på lammet, jag gillar att ta det runt ca 63 grader.
- Ta bort lammsteken från grillen och låt den vila i 10-15 minuter innan den skärs upp.
- Servera lammsteken med en lite sköna tillbehör och njut.
Kanske gillar du också:
Grilla Grönsaker Next Post:
Pizzakurs 20/5 – Anmäl dig nu