Denna kyckling blir riktigt trevlig.
Krispig på utsidan i och med paneringen, riktigt saftig på insidan och lätt rökt av plankan.
Tänk på att plankan bör blötläggas minst 12 timmar för att inte brinna upp under grillningen.
Du behöver:
- Kycklingklubbor eller kycklinglårfiléer
- 1 cederplanka
- 6 Grolschöl
- 0,5 dl salt
- 1,5 dl riven parmesanost
- 2 dl ströbröd
- 1 dl Bone dust rub Recept HÄR
Gör så här:
- Blötlägg din planka i 2-3 Grolschöl i 12-24h
- Blanda sedan ihop salt och 3 Grolsch
- Brina kycklingen i blandningen i ca 24 h
- Gör i ordning din grill för direkt värme och ca 175 grader
- Ta ut plankan från ölen
- Blanda ihop alla torra ingredienserna
- Lägg dessa i en zippåse
- Lägg i kycklingen och skaka ordentligt.
- Nu är kycklingen panerad
- Lägg plankan på direkt värme
- När det börjar ryka lätt så lägg på kycklingen
- Grilla på plankan ca 20 till 25 min eller tills kycklingen har en innertemperatur på ca 82 grader.
Servera med valfria tillbehör
Kanske gillar du också:
Granskottssirap 2 recept Next Post:
Smoking Aces Lemonade
Antar att du kör gasolgrill, lägger du plankan rakt över värmekällan?
Funkar det på kol tro? Eller tar plankan eld?
Detta recept körde jag på min Weber 57:a.
Det fungerar fint på kolgrill, i och med att plankan legat i blöt såpass länge brinner den inte upp, men det kan vara en fördel att ha en sprayflaska med vatten om plankan skulle ta fyr.