Märgben hittas oftast riktigt billigt i köttdisken.
Kanske har du aldrig köpt det och funderat på vad dom används till.
faktum är att just märgben är en riktig delikatess.
Antingen att äta som dom är eller att använda innehållet över kött istället för kryddsmör.
Det sistnämnda gör jag ofta och det är riktigt gott.
Här följer ett recept på plankrostade märgben som får lätt röksmak av plankan.
Du behöver:
- Märgben
- Rökplanka av valfritt trädslag
- Flingsalt
- Persilja
Gör så här:
- Gör i ordning din grill för direkt grillning, men relativt låg temperatur. Sikta på ganska få briketter.
Sikta på ca 125 grader. - Salta dina märgben
- Lägg plankan direkt över glöden
- När det börjar ryka från plankan ställer du märgbenen på den.
- Plankgrilla tills konsistensen av märgbenen ganska lös men se upp så att den inte blir för rinnig, för då rinner märgen ut.
- Hacka lite persilja och garnera på toppen.Servera som förrätt, eller använd innehållet över till exempel en uppskivad flankstek.
Kanske gillar du också:
Smoked Candied Bacon Next Post:
Julmustglazade Drumsticks