Plankgrillad Pommes Jackson

by • • Grilltillbehör, Nyår, Plankgrillning, Vegetariskt & grönsakerComments (0)11345


Detta är ett riktigt gott tillbehör till grillat.
Fylla potatisskal med potatis, kryddor och bacon som fått lite lätt cederrök från plankan

Dessutom ser det trevligt ut att servera i potatisskalen.

Fick inspirationen av Martin Axelsson på BBQLovers eminenta grillforum.

Tack Martin.

 

Du behöver:

 

  • 3 Bakpotatisar
  • 2 paket Bacon
  • 1 paket Färskost (typ Philadelphia)
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 finhackad silverlök (eller vanlig gul lök)
  • Salt
  • Peppar
  • Chilipulver
  • Ca 1 dl Riven ost med mycket smak (tex västerbottenost eller lagrad prästost), samt lite till toppen
  • 1 cederplanka

plankgrillad pommes jackson

Gör så här

  • Blötlägg plankan
  • Baka potatisarna tills dom är helt klara
  • Gör det på grillen eller i ugnen (Jag gör det på grillen såklart)
  • Plocka ut, halvera och låt svalna något
  • Tärna upp bacon och knaperstek det
  • Gröp ur och lägg potatisen i en stor skål
  • Spara potatisskinnen.
  • Blanda ihop resten av ingredienserna till en typ av mos
  • Smaka av med salt, peppar och chilipulver
  • Fyll mosen i potatisskalen
  • Toppa med lite riven ost
  • Lägg på plankan över direkt värme.
  • När du upplever rökutveckling lägger du på potatisarna.
  • Gratinera en stund tills dom blivit genomvarma och du fått lite yta på potatisen.

Servera till valfri rätt.

 

 

(Visited 5 916 times, 10 visits today)

Pin It

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *