Detta är ett riktigt gott tillbehör till grillat.
Fylla potatisskal med potatis, kryddor och bacon som fått lite lätt cederrök från plankan
Dessutom ser det trevligt ut att servera i potatisskalen.
Fick inspirationen av Martin Axelsson på BBQLovers eminenta grillforum.
Tack Martin.
Du behöver:
- 3 Bakpotatisar
- 2 paket Bacon
- 1 paket Färskost (typ Philadelphia)
- 1 dl hackad persilja
- 1 finhackad silverlök (eller vanlig gul lök)
- Salt
- Peppar
- Chilipulver
- Ca 1 dl Riven ost med mycket smak (tex västerbottenost eller lagrad prästost), samt lite till toppen
- 1 cederplanka
Gör så här
- Blötlägg plankan
- Baka potatisarna tills dom är helt klara
- Gör det på grillen eller i ugnen (Jag gör det på grillen såklart)
- Plocka ut, halvera och låt svalna något
- Tärna upp bacon och knaperstek det
- Gröp ur och lägg potatisen i en stor skål
- Spara potatisskinnen.
- Blanda ihop resten av ingredienserna till en typ av mos
- Smaka av med salt, peppar och chilipulver
- Fyll mosen i potatisskalen
- Toppa med lite riven ost
- Lägg på plankan över direkt värme.
- När du upplever rökutveckling lägger du på potatisarna.
- Gratinera en stund tills dom blivit genomvarma och du fått lite yta på potatisen.
Servera till valfri rätt.
Kanske gillar du också:
Porchetta på rotisserie Next Post:
Grillad Seabream med chili, örter och citron