X-Mas Burnt Ends

by • december 16, 2017 • Gris, Julmat, Kött, ReceptComments (0)3957



Detta kommer bli en ny favorit på julbordet.
Passar lika bra till glöggminglet som på det traditionella julbordet.

Här får kuber av fläsksida grillas indirekt på riktigt låg värme tillsammans med rök från äppelträ under lång tid för att sedan blandas med en egenkokad BBQsås baserad på Julmust och julkryddor.

Du behöver:

  • En fläsksida (Svålfri), karré eller högrev på bit
  • Julrub. Här använder vi Zigges Julrub
  • Julmustsås ( Recept HÄR)
  • Smör
  • Äppelved (Eller ett annat träslag du gillar)

  

Gör så här:

  • Skär fläsksidan i lika stora kuber
  • Rubba bitarna i Zigges Julrub
  • Lägg på en plåt i kylen öppet över natten
  • Gör i ordning din smoker för Low & Slow och ca 100 grader i grillen
  • Lägg kuberna separerade på gallret, med en form under (För att samla upp fettet)
  • Lägg på rökchunksen och rök i ca 3 h
  • Under tiden kokar du Julmustsåsen
  • Lägg fläskbitarna i formen där du samklat upp fettet
  • Klicka i några matskedar smör och häll på ca 3 dl av BBQ-såsen du gjort
  • Täck formen med folie och ställ tillbaka i grillen i ca 90 minuter.
  • Ta av folien och låt kuberna gå utan folie i ca 15 minuter till
  • Därefter plockar du av dem och låter svalna något
  • Nu har du perfekta snacks till julbordet eller glöggminglet

 

(Visited 1 420 times, 1 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *